Sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'ın tüketmekten asla vazgeçemediği besin ortaya çıktı. Karatay'ın en şifalı tohum diye adlandırdığı o tohum bulundu.
Canan Karatay, keten tohumunun en sağlıklı besinler arasında olduğunu ifade ediyor. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan gıdaların tüketimine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Karatay, bu nedenle keten tohumu üzerinde sık sık duruyor. İçerisinde güçlü vitaminler, mineraller ve lifler barındıran keten tohumunun bu faydalarını okuduktan sonra siz de tüketmeyi asla ihmal etmeyeceksiniz.
İşte keten tohumunun faydaları...
KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELER?
Keten tohumu, sağlığımız için en faydalı tohumlardan biridir. Keten tohumu, içerdiği güçlü vitamin ve yağ asitleri ile sağlığımız için tam bir güç deposudur.
Keten tohumu içerisinde bol miktarda omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral içerir. Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren keten tohumu, sindirim sistemi sağlığını da destekler.
Antioksidan açısından zengin olan keten tohumu, vücudumuzu serbest radikallerin zararına karşı korur ve aynı zamanda cilt sağlığımızı olumlu yönde etkiler.
Bağırsakların etkili bir şekilde çalışmasını destekleyen keten tohumu vücudun direncini artırır. Ayrıca sindirimi düzenler ve kan şekerini de düzenler.
Keten tohumu, zayıflamak için de en etkili tohumlardan biridir. İçerdiği lif sayesinde tok tutar ve zayıflama sürecinde etkin rol oynar. Metabolizmayı hızla çalıştırarak bel bölgesinde bulunan yağları da parçalar.