İşte şeker hastalığına iyi gelen yiyecek

Şeker hastalığına iyi gelen birçok gıda ürünü bulunmaktadır. Ancak bu sebzenin faydası şekere birebir.

Türk sofralarının sevilen ve şifa deposu olan karnabaharın şeker hastalığına saymakla bitmeyen faydaları olduğu ortaya çıktı.

Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarı renkli olan bu mucizevi gıda, fosfor ve vitamin açısından oldukça zengindir.

KARNABAHARIN FAYDALARI NELER?

Beyin yorgunluğunu alır. Cinsel isteği artırır. Sinir sistemini güçlendirir. İdrar akışını artırır. Dalak problemlerine iyi gelir. şeker hastalarının kan şekerini düzenler. Kalp hastalıklarının belirtilerini azaltır.

ŞEKER HASTALIĞI NEDİR?

Diabetes Mellitus, halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen, kandaki glukoz (şeker) düzeyinin normalden yüksek olması, bunun sonucunda idrarda da şeker bulunması durumudur. Çeşitli tipleri olan diyabet hastalığı, ülkemizde ve dünyada en yaygın görülen hastalıklardandır. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun verdiği istatistiklere göre her 11 yetişkinden biri diyabet hastasıdır ve her 6 saniyede bir kişi diyabet nedeniyle yaşamını yitirmektedir.

ŞEKER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?

Şeker hastalığı, kişilerde üç ana belirti ile kendini belli eder. Bunlar normalden çok yemek yeme ve tokluk hissetmeme, sık sık idrara çıkma, ağızda kuruma ve tatlılık duygusu ve buna bağlı olarak çok su içme ihtiyacı olarak sayılabilir. Bunların dışında kişilerde görülebilen diğer diyabet belirtileri şöyledir:

  • Bitkinlik ve yorgunluk duygusu
  • Ani ve istemsiz kilo verme
  • Görmede bulanıklık
  • Ayaklarda uyuşukluk ve karıncalanma hissi
  • Yaraların normalden yavaş iyileşmesi
  • Ciltte kuruma ve kaşınma
  • Ağızda aseton kokusu oluşması

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?