İzmir'de Roman yurttaşlar Hıdırellez kutlamayacak

İzmir'de Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Ege Mahallesi'nde renkli görüntülere yer veren Hıdırellez kutlamaları, bu sene yapılmayacak.

İzmir'de her sene Roman yurttaşların katılımıyla renkli görüntülere yol açan ve Ege Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez gece kutlamaları, bu yıl düzenlenmeyecek. 

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, mahalle sakinlerinin ramazan ayının ilk günü olması ve sahura kalkılacak olması nedenleriyle böyle bir karar aldıklarını söyleyerek, yalnızca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleriyle sınırlı kalacağını ifade etti. 

Roman yurttaşlar Hıdırellez etkinliklerine her sene, kültürel elbiseleri ve müzik gruplarıyla katılarak renk veriyordu. 

Yaşam Haberleri

Osmaniye'de hobi olarak başladı, hasada kendi de inanamadı
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Giysiden ve siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Nihayet sona eriyor: Bu 4 burç 10 yıllık kalp kırıklıklarından ve sancılı karmik döngüden kurtuluyor!
Baba Vanga 2026 yılının son dönemi için neler söyledi?
İş İnsanı Seyithan Hanoğlu’ndan İnşaat ve Yatırım Alanında Güçlü Vurgu