Çay, Türkiye'de vazgeçilmez hemen her an tüketilebilen milli bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen çayın vücuda olumsuz etkileri ortaya çıktı.
Peki, kahvaltıda içilen çayın zararları nelerdir? Kahvaltıda neden çay içilmemeli?
KAHVALTIDA ÇAYIN ZARARLARI
Kahvaltıda bayılarak tüketilen çay, vücut için oldukça tehlikeli olabilir. Kahvaltıda tüketilen çay, vücudun demir emilimini azaltıyor. Çayda bulunan tanen maddesi, besinlerde bulunan demire bağlanır. Böylece sindirim sistemine demir alımını engeller. Böylece vücudunuzda demir eksikliği meydana gelir.
Özellikle demir seviyesi düşük bireyler kahvaltıda çay tüketimine dikkat etmeli. Ayrıca kahvaltıda tüketilen sıcak çay, vücutta bulunan hücrelerin zarara uğratır. Çay, çorba gibi çok sıcak tüketilen besinler boğazı tahriş edebilir. Bu durumda vücuda giren bakterilerin ve virüslerin balgam olarak birikmesine yol açabilir.