Karpuz nasıl seçilir? Tatlı karpuz nasıl anlaşılır

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan lezzetiyle içimizi serinleten karpuzun iyisinin nasıl seçildiği hep merak edilir. İşte iyi karpuz seçmenin yöntemleri...

21 Haziran itibariyle Kuzey Yarım Küre'de bulunan ülkemiz resmen yaz aylarına girdi. Yaz aylarının kavurucu sıcağında ise insanlar soğuk ve serin lezzetlerle ferahlama yoluna gidiyor.

Bunun için de bazı yiyecek ve içecekler öncelikli olarak tercih ediliyor. Karpuz da yaz aylarında tüketim tercihi ilk sıralarda olan yiyeceklerden.

NASIL İYİ KARPUZ SEÇİLİR?

Peki iyi bir karpuz nasıl seçilir? Karpuzun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Karpuz nasıl seçilir? Tatlı karpuz nasıl anlaşılır? Karpuza vurarak seçmek çözüm mü? İşte tüm yanıtlar...

Karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Eğer karpuzunuz kelek, tatsız, olgunlaşmamış olmasın istiyorsanız bunlara dikkat edin:

KARPUZUN İYİ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Üst kısmı beyaz: Kelek
Üst kısmı turuncu: Gayet iyi
Az çizgili: Tatsız
Çok çizgili: Tatlı
Erkek karpuz: Daha sulu
Dişi karpuz: Daha tatlı
Yeşil sap: Erken hasat
Kahverengi sap: Olgun ve lezzetli

İşte çarşı-pazarda karpuz seçerken karpuzdaki bu ince detaylara dikkat ederek istediğiniz lezzette bir karpuzu satın alıp gönül rahatlığıyla evinize gidebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Yaşam Haberleri

İşte telefonu tutma şeklinize göre karakteriniz!
Yaşlandıran ışık ortaya çıktı!
İşte Polyanna iyimserliğine sahip burçlar! Tam sevgi pıtırcığılar
The Simpsons karakterinin ölümü herkesi şoke etti
İş insanı Fikret Arslanhan canlı yayında araç için geliştirilen devrim niteliğindeki o projesini tanıttı