Karpuzu buzdolabında saklamak çok büyük hataymış! Öldürüyor...

Kavurucu sıcaklarda ferahlatan karpuzun buzdolabında saklanmaması konusunda bazı uzmanlar uyarıyor.

Karpuz, yapısından dolayı iri meyve olduğundan tek seferde tüketmek mümkün olmuyor. Bu yüzden birçoğumuz, kestiğimiz karpuzun bir kısmını streç film veya poşetle buzdolabına koyuyoruz.

KARPUZUN FAYDALARINI ÖLDÜRÜYOR

Özellikle sıcak havalarda karpuzun bozulmasını önleyen bu alışkanlık, karpuzun faydalarını öldürüyor. Yapılan araştırmalar, oda sıcaklığında bekletilen karpuzların buzdolabında muhafaza edilenlere göre daha fazla antioksidan içerdiğini ortaya koydu.

Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşma süreci devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştirir. Fakat aniden soğuk bir ortama konulduğu zaman bu gelişim süreci kısalıyor.

Bu yüzden eğer kalabalık bir kitle olarak karpuz tüketmeyecekseniz olabildiğince küçük boyutlarda ve tek tüketimlik karpuzlar tercih etmeniz en mantıklı ve sağlıklı tercih olacaktır.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?