Katır kutur turşu yiyenler yandınız!

Turşu tüketenlerin yaptığı büyük yanlış sağlığı tehlikeye atabiliyor. Turşunun yanlış tüketimi vücudu adeta harap ediyor.

Birçok yemeğin hem yanında hem de tek başına büyük bir keyifli tüketilen turşu, yanlış tüketildiği takdirde vücudu yıkıma uğratabiliyor. Eğer siz de turşuyu böyle tüketiyorsanız kesinlikle dikkatli olmalısınız.

İşte turşunun yanlış tüketimi ve yarattığı riskler...

ÇOK TURŞU YEMENİN ZARARLARI 

Turşunun içinde bol miktarda tuz ve sodyum vardır. Tuz, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırır. Aşırı tuz, kan basıncını yükseltir. Bu da kalp krizi, felç, diyabet ve böbrek hastalığı riskini artırır. Sodyum ayrıca kemiklerinizden kalsiyumu sızdırır. Kemikleri zayıflatır ve kırık kemik riskini artırır.

Yüksek tuz alımı midenize doğrudan zarar vererek kansere yol açar. Ayrıca enfeksiyonlara ve sonunda kansere dönüşen ülsere yol açabilir. Aşırı tuz aynı zamanda su tutulmasına ve şişmeye neden olabilir, bu da kan basıncının yükselmesine neden olur.

Her yemeğin yanında severek tüketilen turşu tüketimi sağlığımızı tehlikeye atıyor. Çok fazla turşu yemek, karaciğer hastalığı veya böbrek rahatsızlığı olan kişiler için riskli olabilir. Sadece bu rahatsızlıkları olan kişiler için değil her birey turşu tüketimine mutlaka dikkat etmelidir

Yaşam Haberleri

Bu çiçeği koparanın hayatı kararıyor!
En çabuk yorulan kan grubu belli oldu!
Popüler diş macunlarında zehir alarmı
Meğer okuldaki kadınları haraca bağlamış
Kanında o madde tespit edildi