Kesme tahtalarının deforme olması insan sağlığı için son derece tehlikeli olabilir. Bu nedenle ahşap kesme tahtasını temizlerken bu ürünü kullanın.
Her evin mutfağında olan ve sık sık kullanılan araçlardan biri olan sebze ve meyve doğramada kolaylık sağlayan kesme tahtaları zamana bağlı olarak aşınabiliyor. Yaşanan bu durumdan dolayı bıçaklarınızın ömrü de etkileniyor.
KESME TAHTASI NEYLE TEMİZLENMELİ?
Doğru temizlik ve bakım taktikleri uygulandığı sürece ömürleri uzatılan ahşap kesme tahtasını, doğal bir malzemeden yapıldığı için ömrünü uzatmak amacıyla zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytin yağı ahşabın nemini geri kazanmasına yardımcı olacak ve liflerin içine nüfuz ederek esnemesi sağlayarak çatlamayı da önleyecek.
Zeytinyağını kesme tahtanızın üzerine uygulamanın bunların yanı sıra leke tutmama özelliği de bulunuyor. Ahşap tahtanın zeytinyağı sayesinde daha kolay temizleniyor. Bunun yanı sıra yapısı gereği gözenekli olan bu eşyalarda bakterilerin bulunması zeytinyağının kullanımıyla engellenmiş oluyor.