Konuştuğunuz her şey telefonda hemen karşınıza mı çıkıyor? Hemen bunları yapın

Evde, yolda, arkadaşlar arasında konuştuğunuz herhangi bir konu cep telefonunuzda reklam olarak karşınıza çıkıyorsa dikkat.

Birçok kişi akıllı telefonlarında gördüğü reklamların tam da kendi konuştuğu konularla ilgili olduğunu görmüştür. Peki nasıl oluyor da bu reklamlar, ağzımızdan çıkanları kısa sürede o ekrana yansıtabiliyor? Yoksa dinleniyor muyuz? Verilerimiz tehlikede mi? İşte tüm bunların yanıtı...

Akıllı telefonu olan herke “Konuştuğum şeylerin reklamı çıkıyor” diye bu durumdan şüphelenmişti.r Peki, günlük hayatta konuştuğunuz bazı şeylerin telefonlarda karşınıza reklam olarak çıkmasının arkasında yatan sebepler neler? 

DİNLENİYOR MUYUZ?

Ensonhaber'deki bilgilere göre son zamanlarda, bazı kullanıcılar sosyal medya ve diğer dijital platformlarda kişisel konuşmalarının reklamlara dönüştüğüne dair endişelerini dile getiriyor. Gelişmiş algoritmalara sahip uygulamalar, bizden aldığı her türlü veriyi inceliyor ve karşımıza tam da ihtiyacımız olan reklamları çıkarıyor. Üstelik bu verileri klavyenizden yazmanıza gerek yok. Günlük hayatta konuştuğunuz her şey, karşınıza reklam olarak çıkabilir. Peki telefonlarımız bizi sürekli dinliyor mu?

TELEFON MİKROFONU GÜVENLİ Mİ?

Arama motorlarında yaptığınız yazılı aramaların daha sonra karşınıza reklam olarak çıkması şaşırtıcı bir durum değil. Peki ya konuştuklarınız? Android ve İOS telefonlardaki mikrofonlar, bizi sürekli olarak dinliyor. Aslında kullanıcılar, indirdikleri oyunlara veya uygulamalara bu izni kendileri veriyor. Örneğin, sürekli olarak kedilerden bahsederseniz, karşınıza kedi maması reklamları çıkabilir. Arkadaşlarınızla tatil planlarınızı konuştuktan sonra bir anda tatil reklamları görmeye başlayabilirsiniz.

TELEFONDA DİNLENMEYİ NASIL ÖNLERİZ?

Eğer telefonların sizi dinlemesini ve karşınıza bu şekilde reklam çıkarmasını istemiyorsanız, bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. İlk olarak, bir uygulamayı indirdikten sonra ilk girişte sizden çeşitli izinler talep ediyor. Eğer mikrofon erişimini gereksiz buluyorsanız, asla izin vermeyin. iPhone'larda Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Mikrofon yolunu izleyin. Burada mikrofon izni verdiğiniz uygulamalar karşınıza çıkacak. Dilediğiniz uygulamanın iznini kapatabilirsiniz.

Android bir telefon kullanıyorsanız Ayarlar uygulamasını açın. Daha sonra "Uygulamalar" seçeneğine dokunun. Değiştirmek istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamayı bulamıyorsanız Tüm uygulamaları göster'e dokunun. Ardından uygulamanızı seçin. İzinler'e dokunun. Uygulama için herhangi bir izni onayladıysanız veya reddettiyseniz burada görebilirsiniz. Bir izin ayarını değiştirmek için izne dokunun, ardından İzin ver veya İzin verme'yi seçin. Hangi uygulamaların aynı izin ayarına sahip olduğunu da kontrol edebilirsiniz. Örneğin, mikrofona erişim izni olan uygulamaları kontrol edebilirsiniz. Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. Güvenlik ve Gizlilik > Gizlilik > İzin yöneticisi'ne dokunun. İzin türüne dokunun. Herhangi bir uygulamaya izin onayı verdiyseniz veya reddettiyseniz onları burada bulabilirsiniz.

GOOGLE AYARLARINA GİDİN

Telefonunuzda yüklü olan Google uygulamasını açın. Sağ üstten profil fotoğrafınıza ve ardından "Google Hesabınızı Yönetin" seçeneğine dokunun. Veriler ve Gizlilik sekmesine gelin ve aşağıya kaydırın. Web ve Uygulama Etkinliği seçeneğine dokunun. Açılan sayfada bu ayarı kapalı hale getirin. Konuşma ve ses etkinliğini dahil et seçeneğinin işaretini kaldırın.

Yaşam Haberleri

Haziran ayı onların dönüm noktası! 4 burca çuvalla para yağacak
Emniyet kemerindeki o düğme meğer bu işe yarıyormuş
Çamaşır makinenize yorgan sığmıyor mu? İşte çözümü
İşte çevresine pozitif enerji saçan burçlar
İşte en alıngan en çıtkırıldım 4 burç