Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Kurban kesecek olan vatandaşlar ise şimdiden etleri nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyor.
Havaların ısınmasıyla kurbanlık etin kokusunun hastalığa yol açabileceğine ilişkin endişeler Kurban Bayramı’nda etler nasıl muhafaza edilmeli? sorusunu da beraberinde getiriyor.
Peki, kurban eti nasıl muhafaza edilir? İşte yanıtı...
KURBAN ETİ NASIL MUHAFAZA EDİLİR?
Kurban Bayramı’nda kesilen etler doğrudan dolaba koyulmamalı. Etlerin üzerindeki sıcaklığı ve ağırlığının atılması için kesilen etler 1-2 saat serin ve karanlık bir ortamda bekletilmeli. Ardından dolaba koyabilirsiniz. Fakat vaktiniz varsa etleri bir gece dolapta bekletip diğer gün işlemeniz sizin için oldukça kolaylık sağlayacaktır. Ardından et ile hangi yemeği yapmak isterseniz ona göre hazırlığınızı sürdürebilirsiniz.