Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllarda “Kuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” demişti.
LEZZETLİ KÖFTE YAPMANIN SIRRI
Kuyruk yağının köftelere eklendiğinde lezzeti 10'a katladığı ortaya çıktı.
KUYRUK YAĞLI KÖFTE TARİFİ
- 1 kg dana döş kıyma
- 200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı
- 1 bayat ekmek içi
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 4 adet çarliston biber
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon (silme
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Kuyruk yağlı köftenin yapılışı:
- Öncelikle biberleri çok ince (kıl gibi denebilir) doğramamız gerekiyor, uğraşmak istemeyenler blender’dan geçirebilir.
- Kıyma ve yağımızı iyice harmanlayıp bir kaba alıyoruz.
- Maydanozları da ince kıyım yapıp kıymaya ekliyoruz.
- Bayatlamış ekmek içini avuç içinde ufalayıp malzemelerimizin içine ekliyoruz.
- Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip, son olarak kalan tüm baharatları ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
- Farklı baharat sevenler ek yapabilir.
- Köfteyi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzeti yerinde oluyor.
- Zamanınız varsa yoğurulmuş köftelere şekil vermeden buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
Posta