Menemencilere kötü haber! Kışlık konserveler zehirleyebilir

Kış ayları için şimdiden hazırlanan yiyecekler gıda zehirlenmesine neden olabilir. O yüzden konserveye ve kapaklarına çok dikkat etmelisiniz.

Yaz aylarının sonuna doğru birçok vatandaş şimdiden kışlık yiyecek hazırlığına başladı. Buna bağlı olarak konservelere yerleştirilen yiyecekler size göre iyi olsa da beklenmeyen durumlara yol açabilir.

Zira zarar görmüş konserve ve konserve kapağı gıda zehirlenmelerine yol açabilir. 

Konserveler dolayısıyla yaşanan gıda zehirlenmelerine en çok da evde üretilen konserveler yol açabiliyor. Konserve yaparken insanların yanlış yaptığı en önemli konu, cam kavanoz kapaklarını tekrar tekrar kullanmaktır. Konservecilikte kavanoz kapakları bir kereye mahsus kullanılıyor. Çünkü evlerde bıçakla veya kapağı ısıtıp kavanozu ters çevirerek kapaklar açılıyor, bu da kapağın zarar görüp özelliğini kaybetmesine neden oluyor. Kapak zarar gördüğünde, tırnak kısmında çatlak varsa, kapak tam oturmazsa ne kadar uygun işlem yapılırsa yapılsın içeriye hava ve mikroorganizmaların girişiyle konserve bozulabiliyor. Bu da sağlığınız için büyük tehdit oluşturuyor.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?