Mutfaktaki en büyük sır! Salçanız asla küflenmeyecek

Salçanın küflenmesini hiç kimse istemez. Yemeklere lezzet katan salçayı küflenmeden nasıl koruruz? İşte mutfaktaki gizli tüyo...

Yemeklerin lezzetine lezzet katan ve çeşitli tariflerin içinde yer alan domates salçaları ile biber salçaları mutfakların vazgeçilmezi arasındadır. Ancak salçaların yanlış şekilde saklanması kısa sürede küflenmesine yol açabilir.

Peki salçayı küflenmeden nasıl koruruz?

SALÇADA KÜFLENMEYİ ÖNLEMENİN YOLLARI NELER?

Serin ve karanlık ortamlar: Salçanın uzun süre taze yapısını koruması için serin ve karanlık ortamlarda korumak önemlidir. Bu sayede salça uzun bir süre taze yapısını korumayı başarabiliyor. Buzdolapları salça saklamak için en ideal alan olarak görülüyor.

Cam kavanoz: Cam kavanozlar salçaların konserve ya da plastik kaplara kıyasla çok daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Bunun yanında salçanın saklanacağı cam kavanozun tamamen sterilize edilmiş olması da gerekiyor. Salçayı kaynar su ile iyice yıkayıp kuruttuktan sonra salçayı içerisine koyabilir ve hava almayacak şekilde ağzını kapatarak saklayabilirsiniz.

Zeytinyağı: Salça saklarken en önemli unsulardan birisi salçanın hava almamasını sağlamaktır. Bunun için salçayı zeytinyağı kullanarak saklayabilirsiniz. Salçanın üzerine ince bir katman şeklinde zeytinyağı eklediğinizde salçanın hava ile teması tamamen kesilecektir.

 
 

Yaşam Haberleri

En dikkatli ve sürekli tetikte olan burçlar belli oldu! Gözlerinden asla bir şey kaçmıyor
Alüminyum folyonun mat ve parlak yüzü meğer bu işe yarıyormuş!
Bozuk yumurtayı anlamanın 3 yolu!
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
2025'te retrodan en çok etkilenecek burçlar: Bu dönemde dikkat edin!