Muzun kararmaması için ne yapılmalı? Bu yöntemle muzlarınız asla kararmayacak

Yaz sıcaklarında hızlı bir şekilde kararan muz için tüyo vereceğiz. İşte muzun kararmasını önleyecek ve daha uzun taze kalmasını sağlayacak o yöntem...

muz gibi yumuşak ve kolayca bozulabilen meyvelerin saklanması bazı zorluklar yaratabilir. Muzun küflenmesini engellemek için etkili bir yöntem vardır:

MUZUN KARARMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Muzları buzdolabında saklamak yerine, sap kısımlarını streç filmle sarmak, muzun daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Streç film, muzun olgunlaşma sürecini yavaşlatarak küflenmesini engeller ve tazeliğini korur. Ayrıca, muzları birbirlerine temas etmeyecek şekilde tek tek sarmak da etkilidir. Bu yöntem, muzların birbirlerine yaydığı etilen gazını azaltarak olgunlaşma süreçlerini kontrol altında tutar ve küflenmeyi önler.

ÇOK KARARMIŞ MUZ YENİR Mİ?

Kararmış muzlar, vitamin ve minerallerini büyük ölçüde kaybetmiş ve şekerlenmiş olabilir. Genellikle tatlı yapımında kullanılır. Diyet yapanların kararmış muzlardan uzak durmaları tavsiye edilir.

SAPI KÜFLENMİŞ MUZ YENİR Mİ?

Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen maddeler içerebilir. Bu nedenle, küflenmiş muz kesinlikle tüketilmemelidir. Muzun yüzeyinde renk değişiklikleri veya kötü koku varsa, tüketilmeden önce çöpe atılmalıdır.

Yaşam Haberleri

Mastürbasyon yapmamanın şok edici etkisi ortaya çıktı!
1 buçuk yaşındaki bebek kene ısırması yüzünden öldü!
Türk markasına ait vanilya aromalı helvada ölümcül bakteri çıktı
15 erkek öğrenciyi istismar etti, karısı evde bastı
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına Atatürk sorusu damga vurdu! Öğretmen yarışmacı soruyu bilemedi