NATO askerleri Girit'te bir sivile saldırdı

Yunanistan'ın Girit adasında tatbikat için bulunan 4 NATO askeri, bir sivile saldırdı. Burnu kırılan sivil yaralanırken olay tepki çekti.

Yunan basınının aktardığına göre olay 17 Kasım günü Yunanistan'da ABD destekli Albaylar Cuntası'nın Politeknik İsyanı'nı kanla bastırmasının 44. yıl dönümünde yaşandı.

Hanya kent merkezinde yaşanan olayda 30'lu yaşlarda bir Giritli bir başka kişi ile otomobiline doğru gittiği sırada 4 İngiliz NATO askerinin saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayan kişinin aldığı darbe sonucu burnu kırıldı. Olayın ardından polisin 18 ve 22 yaşındaki iki NATO askerini sorguladığı belirtildi.

Hanya Barış Komitesi saldırıyı şiddetle kınarken, NATO askerlerinin 'fethedilen bir kentteymişçesine' davrandıkları belirtildi.
Yunanistan Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Gençliği'nin yerel şubeleri de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Komünist Parti'li milletvekili Manolis Syntihakis de saldırıyla ilgili parlamentoya soru önergesi verdi.

Adada yabancı askeri üsse karşı tepkinin olduğunu vurgulayan Syntihakis hükümetin saldırgan askerlerin cezalandırılması için ne gibi önlemler alındığını yanıtlamasını istedi.

ABD-NATO güçleri tarafından kullanılan Suda Donanma Üssü, Hanya'nın 6 km doğusunda yer alıyor.

Yaşam Haberleri

Osmaniye'de hobi olarak başladı, hasada kendi de inanamadı
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Giysiden ve siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Nihayet sona eriyor: Bu 4 burç 10 yıllık kalp kırıklıklarından ve sancılı karmik döngüden kurtuluyor!
Baba Vanga 2026 yılının son dönemi için neler söyledi?
İş İnsanı Seyithan Hanoğlu’ndan İnşaat ve Yatırım Alanında Güçlü Vurgu