O kan grubundan olanlar dikkat! Risk altındalar

İki kan grubunun Rh seviyeleri incelendi. Bu kan grubundan olanların riskli grupta yer aldığı belirtildi.

Bilim insanları tarafından A, B, AB ve 0 kan gruplarının Rh seviyeleri incelendi. Yapılan inceleme neticesinde ortaya dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Hindistan’daki Sir Ganga Ram Hastanesi’nde yapılan bir araştırmada kan grupları ile Covid-19’un ilişkisi incelemeye alındı. Bilim insanları A, B, AB ve 0 kan gruplarını ve Rh seviyelerini inceleyerek bazı uyarılarda bulundu.

A VE B KAN GRUBUNDAKİLER COVID-19 OLMAYA DAHA YATKIN

Araştırma neticesinde A ve B kan grubunda olanların Covid-19’un bulaşmasına daha müsait olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ayrıca kan grubu Rh pozitif olanların da daha büyük risk altında olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

"COVID-19'UN AĞIRLIĞI YA DA ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ BİR BAĞ YOK"

Araştırmada, "A, B ve Rh+ kan gruplarına sahip olan kişilerin Covid-19’a yakalanma riski daha yüksek fakat diğer kan gruplarındaki daha düşük. Fakat bu araştırma sonucunda kan grubunun, Covid-19’un ağırlığı ya da ölümü ile ilgili bir bağı olmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

RH FAKTÖRÜNÜN ÖNEMİ

Rhesus faktörü olarak bilinen kan gruplarındaki Rh faktörü ise alyuvarın yüzeyinde olan proteini temsil ediyor. Rh+ olunca Rh faktörünü gösteriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Rashmi Rana, “Covid-19 yeni bir virüs ve dolayısıyla kan grubuyla Covid-19’un nasıl bir bağı olduğunu görmek istedik” dedi.

"ERKEKLER KADINLARA GÖRE DAHA DAYANIKSIZ"

Araştırmada yer alan Dr. Vivek Ranjan ise, “Kan grubu B olan erkekler, kan grubu B olan kadınlara göre hastalığa karşı daha dayanıksız. Kan grubu AB olan 60 yaş üzerindeki hastaların da enfeksiyon riski daha yüksek” dedi.

Sağlık Haberleri

Canan Karatay öneriyor: Hem eve hem kendinize kullanın
Lokantaların yeni gözdesi! Kelle paça içemeyenler kolojeni bu çorbayla depolayabilir
Bir tutam çörek otunu aç karnına çiğnediğiniz o dertten tamamen kurtulacaksınız
Hareketsizlik hangi hastalıklara yol açar?
Bu ilaçlar kanser yapıyor! Düzenli kullananlar dikkat