Okul müdüründen İsmet İnönü'ye hakaret paylaşımı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uyar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye yönelik rencide edici söylemlerde bulundu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Böyle değerli bir komutanı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü rencide etmek kimsenin haddine değildir” dedi.

Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı'na yönelttiği soru önergesinde şunları yazdı:

“Bahsi geçen bakanlığınıza bağlı kamu görevlisinin, İsmet İnönü'nün manevi şahsiyetine karşı hakaret içerikli paylaşımı hakkında tarafınızdan açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa, açmayı düşünüyor musunuz? Var ise bu şekilde kamu görevi ile ilgisi olmayan hakaret içerikli paylaşım yapan bir kişinin halen aynı görevde tutulması ne kadar doğrudur? Bir bürokratın sosyal medya hesabından siyasetin içine bu kadar girmesini gerektirecek paylaşımlarda bulunması ayrıca ne kadar doğrudur?”

Yaşam Haberleri

Osmaniye'de hobi olarak başladı, hasada kendi de inanamadı
Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Giysiden ve siyah kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
Nihayet sona eriyor: Bu 4 burç 10 yıllık kalp kırıklıklarından ve sancılı karmik döngüden kurtuluyor!
Baba Vanga 2026 yılının son dönemi için neler söyledi?
İş İnsanı Seyithan Hanoğlu’ndan İnşaat ve Yatırım Alanında Güçlü Vurgu