Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Aşıdan daha etkili bir çözüm yok

Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Salgını kontrol altına alabilmek için elimizde aşıdan daha etkili bir çözüm halen yok” düşüncesini dile getirdi.

Çin'in ürettiği Sinovac aşısının uygulanmasına fayda olduğunu söyleyen Müftüoğlu, 'Aşısız olmaz arkadaş' başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi: 

“Sinovac aşısı konusunu pek çok enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile konuşup tartıştım. Ortak görüşleri şu: Aşının henüz 3. Faz sonuçları açıklanmamış olsa bile acilen uygulanmasında fayda var. Zira salgını kontrol altına alabilmek için elimizde aşıdan daha etkili bir çözüm halen yok. Ayrıca Sinovac aşısı etkinlik rakamları henüz açıklanmamış olsa bile güvenlik açısından sorun yaratmayacağı düşünülen/kabul edilen bir ölü virüs aşısıdır. Peki netice? Konuştuğum uzmanlar da sıra kendilerine geldiğinde aşıyı yaptıracaklarını söylediler. Kişisel görüşümün de aynı olduğunu belirteyim. Yani ben de o uzmanlar gibi hareket edeceğim.”

Sağlık Haberleri

Kulak memesindeki bu çizgi herkesi korkuttu! Uzmanı uyardı: Kalp krizini göstermiyor ama...
Eklem içi enjeksiyonlarda genelgenin uygulanmasına ilişkin soru işaretleri
Yapay zekâ cerrahlara rehberlik etti
Cips, et ve peynirde 'tütsü' aroması dönemi sona eriyor: Yasak takvimi belli oldu
Kanser riskine karşı evde meme muayenesi ne zaman ve nasıl yapılmalı?