"Fala inanma falsız kalma" sözünü doğrulayan nitelikte bir veri ortaya çıktı. Türkiye'de Ramazan Bayramı'nda fal baktıranların sayısı herkesi şok etti.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık falcılara gitmek yerine birçok kişi falına uygulamalar üzerinden bakabiliyor. O 'fal' uygulamalarından biri dikkat çeken verileri paylaştı. Fal uygulaması yetkilileri Şeker Bayramı boyunca 12 milyon fal bakıldığını açıkladı.
RAMAZAN BAYRAMI'NDA 12 MİLYON FAL BAKILDI
Akıllı telefonların hayatımıza girişiyle fal bakma kültürü de teknolojik bir hal aldı. Çevrimiçi olarak fal baktırılabilecek pek çok 'fal' uygulaması bulunuyor ve uygulamalar genellikle canlı yorumcular veya yapay zeka tabanlı olarak çalışıyor. Bu kahve falı uygulamalarından birinin yayımladığı veriler ise dikkat çekti.
Uygulama yetkilileri, Şeker Bayramı süresince 12 milyon fal bakıldığını duyurdu. Bu sayıyla birlikte uygulama, günlük kullanımın yüzde 30 arttığını belirtti.
GÜNLÜK YORUM ADEDİ 1,3 MİLYONA ULAŞTI
Uygulama yetkilileri, günlük yorum sayısının da etkileyici bir artış gösterdiğini ifade etti. Günlük yorum adedinin 1,3 milyona ulaştığı açıklandı.
Benzer uygulamalarda fal uygulamalarında astroloji ve tarot fallarının yer aldığı belirtildi.
Bu yoğun ilgi, batıl inançların toplum içerisindeki yerini ve dijital ortamlarda ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.