Sahurda 1 bardak ayran içince ne olur?

Sahurda 1 bardak ayran içildiği takdirde o sorundan eser kalmıyor. Peki, sahurda ayran içmek neye iyi gelir?

On bir ayın sultanı Ramazan'da yiyecekler ve içecekler yine yurttaşların merak ettiği bir konu haline geldi. Çünkü oruçlu kalınan süre ve beslenme zamanlarında nelerin sağlığa faydalı olup olmadığı doğal olarak ilgi çeken bir hal alıyor. 

Ramazanda sahurda ve iftarda tüketilen besinler, gün boyunca vücudumuzu önemli ölçüde etkiliyor. Vitamin ve mineral deposu olan ayran sağlığımız için en faydalı içeceklerden biri olurken onu sahurda tüketmek, güçlü etkileri tüm gün vücudumuza depoluyor.

SAHURDA AYRAN İÇMENİN FAYDALARI NELER?

Ayran, sindirimi kolaylaştırır ve susuzluğu önler. Bu nedenle ayran sahurda tüketildiğinde, gün boyunca enerji seviyelerini korumaya yardımcı olur ve susuzluk hissini en aza indirir.

Aynı zamanda, ayranın içerdiği elektrolitler, vücudun su dengesini korur ve sahur sonrası susuzluğu azaltır. Sahurda ayran içmek aynı zamanda açlık ve susuzluktan kaynaklı baş ağrılarının önüne geçer. Öte yandan, deforme olmuş hücrelerin gün boyunca yenilenmesini sağlar.

Medyatava'nın aktardığına göre sahurda ayran içmenin bir diğer önemli faydası ise, vücudun hemen uykuya geçmesini sağlar. Ayrıca ayranın içeriğindeki probiyotikler sindirim sistemini destekler ve sindirim sorunlarını önler.

Ayranın protein açısından zengin olması,, oruç tutan kişilerin gün boyunca daha enerjik ve zinde olmalarını sağlar.

Ayrıca sahurda ayran içmek, iftarda tüketilen besinlerin neden olduğu sindirim sistemi rahatsızlıklarını da önler. Özellikle mide ve bağırsak fonksiyonlarını güçlendiren ayranı, bu güçlü faydaları nedeniyle sahurda içmeye mutlaka özen gösterin.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?