Sarımsak ve soğan hemen her yemeğin lezzet seviyesini arttıran aynı zamanda yemeğin besin değerini güçlendiren önemli sebzeler arasında yer almaktadır.
Soğan ve sarımsak, antibiyotik açısından son derece güçlü olmaları dolayısıyla hastalıklara karşı önlem almanıza yardımcı olurken, kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
İşte soğan ve sarımsak muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken o hususlar...
Soğan ve sarımsağın uzun zaman çürümeden sağlıklı şekilde kalabilmesi için muhafaza edilme noktalarına dikkat etmek son derece önemlidir. Bu noktada soğan ve sarımsaklarınızın uzun süre ürümeden kalabilmeleri için bu adımları izleyebilirsiniz;
Soğan ve sarımsakları satın aldıktan sonra uygun boylardaki bir tepsinin içerisine dizin. Bir gün kadar bu şekilde kalmasını sağlayın. Bu yöntem soğan ve sarımsaklarda bulunan nemlenmeyi almaya yardımcı olacaktır.
Aldığınız soğan ve sarımsaklar çürümeden uzun süre kalmasını istiyorsanız nem ve güneşten uzak bir yerde muhafaza etmeniz önemlidir.
Soğan ve sarımsakları satın aldığınız naylon poşetlerden çıkarmamanız kısa sürede filizlenmesine neden olacaktır. Onun yerine çuval, file, bez torba, kese kağıdı, sepet ya da delikli kutu içerisinde muhafaza etmeniz önemlidir.
Diğer bir dikkat edilmesi gereken konu ise soğan ve sarımsakları ya da patatesi kesinlikle birlikte muhafaza etmeyin. Bu durum tüm sebzelerin kısa süre içerisinde filizlenmesine ya da çürümesine neden olmaktadır.