Şeker ve böbrek hastalığına şifa! Kanserden koruyor! İşte o mucizevi meyvenin faydaları

Yaban mersini birçok sağlık sorununa karşı kullanılan şifa deposu bir meyvedir.Böbrek hastalıklarından kolesterole kadar insan sağlığına faydaları olan yaban mersini, hekim gözetimi altında bebeklere de verilebiliyor. İşte yaban mersini faydaları...

Yaban mersini, farklı şekillerde tüketilebilen ve insan sağlığına pek çok faydası bulunan bir meyvedir.En bilinen faydaları arasında; kan şekerini düzenlemesi, idrar yolları enfeksiyonlarını düzenlemesi, görme kaybına iyi gelmesi bulunmaktadır.

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI

- Yaban mersini bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde bulunan antosiyaninler gibi flavonoidlerin yanı sıra yüksek C ve E vitamini içeriğiyle bakteri ve virüslerin yayılmasını önler, böylece bağışıklık sisteminin zayıflamasını engeller. Yaban mersini ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, öksürük ve soğuk algınlığı riskini önemli ölçüde azaltabilir.

- Yaban mersini kan şekerini düzenler. Düşük bir glisemik indeksine sahip olduğu için diyabet ve insülin direnci gibi kan şekeri ile ilgili sorunlardan muzdarip olanlar için faydalıdır. Yaban mersini şeker seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

-Vücudu kanser de dâhil olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı korur.

-Yaban mersininin düzenli tüketimi nörodejeneratif hastalıklar ve sindirim hastalıklarına karşı da koruyucu olmaktadır.

- Yaban mersini ayrıca sinir hücrelerindeki oksidatif stres riskini azaltarak sinirlerin sorunsuz çalışmasını sağlar.

-Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır.

YABAN MERSİNİ NASIL TÜKETİLMELİ?

Yaban mersini çok yönlü bir meyvedir ve taze, kuru ya da dondurulmuş olarak yenebilir. Yaban mersini meyve olarak tek başına tüketilebileceği gibi yoğurt, yulaf ezmesi, krep, waffle kek, turta, reçel dondurma ve smoothielere eklenebilir. Taze veya kuru yaban mersini salatalara da eklenebilir. Meyve çayı olarak da tüketilebilir.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?