Sıcak havalarda tükettiğiniz gıdalar sağlığınızı önemli ölçüde etkileyebilir.
Bilindiği gibi bakteriler yaşamak ve çoğalmak için besine, neme ve yeterli sıcaklığa ihtiyaç duyar. İşte o besinler özellikle şu kavurucu sıcaklarda sağlığınızı son derece olumsuz etkileyebilir.
Peki hangi yiyecekleri sıcak havada tüketirken dikkat etmelisiniz? İşte yanıtı...
YAZIN SICAKTA BU YEMEKLERİ YERKEN DİKKAT
Et, tavuk, balık, yumurta ve süt gibi protein içeren besinler bakterilerin üremesi için son derece uygun bir ortam oluştururlar. Bakteriler -10 ila 65 derece sıcaklık arasında ürerler. -10 derecenin altında depolanan bu yiyecekler bakterilerinin üremelerini yavaşlatır. Dondurma işlemi ise bakteriyi öldürmez fakat üremeyi durdurur.
O nedenle sıcak havalarda özellikle bu besinleri tüketirken dikkatli olmalısınız.