Sıcak havalarda ani ölüme yol açabilecek yiyecekler belli oldu

Sıcak havalar çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Yediğiniz içtiğiniz ürünlere özellikle bu havalarda çok dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapacağınız en ufak hata hayatınıza bile mal olabilir.

Sıcak havalarda tükettiğiniz gıdalar sağlığınızı önemli ölçüde etkileyebilir.  

Bilindiği gibi bakteriler yaşamak ve çoğalmak için besine, neme ve yeterli sıcaklığa ihtiyaç duyar. İşte o besinler özellikle şu kavurucu sıcaklarda sağlığınızı son derece olumsuz etkileyebilir.

Peki hangi yiyecekleri sıcak havada tüketirken dikkat etmelisiniz? İşte yanıtı...

YAZIN SICAKTA BU YEMEKLERİ YERKEN DİKKAT

Et, tavuk, balık, yumurta ve süt gibi protein içeren besinler bakterilerin üremesi için son derece uygun bir ortam oluştururlar. Bakteriler -10 ila 65 derece sıcaklık arasında ürerler. -10 derecenin altında depolanan bu yiyecekler bakterilerinin üremelerini yavaşlatır. Dondurma işlemi ise bakteriyi öldürmez fakat üremeyi durdurur.

 O nedenle sıcak havalarda özellikle bu besinleri tüketirken dikkatli olmalısınız.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?