Siverek'i çekirge sürüsü bastı

Şanlıurfa'da çekirgeler Siverek ilçesini istila etti. Zor durumda kalan vatandaşlar, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

Siverek’e 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaköy kırsal mahallesinde, mahalle sakinleri çekirgelerin ekili tarlalara ulaşmaması için tarla başında nöbet tutarak yaklaşan çekirge sürülerinin yönünü değiştiriyor.

Bir haftadır çekirge sürüleri ile mücadele ettiklerini belirten mahalle sakinlerinden  Remzi Arpacık, “Yıllardır  bu mahallede yaşıyoruz ancak ilk kez böyle bir şey görüyoruz. Binlerce çekirge ekinlerimize doğru geliyor, bunların yönünü değiştirmek için mahalle sakinleri olarak tarla başında gün boyu nöbet tutuyoruz. Ancak bir türlü gitmiyorlar o kadar çoklar ki her yerden çıkıyorlar. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Yaşam Haberleri

Bu çiçeği koparanın hayatı kararıyor!
En çabuk yorulan kan grubu belli oldu!
Popüler diş macunlarında zehir alarmı
Meğer okuldaki kadınları haraca bağlamış
Kanında o madde tespit edildi