Sivrisinekler sıcak yaz aylarıyla beraber yeniden ortaya çıktı. Türkiye, sıcak yaz aylarına karşı kısa giysileriyle baş etmeye çalışırken, sivrisinekler içinse kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.
SİVRİSİNEK KAŞINTISI BAŞA BELA
Gece yatağa girdiğinizde sizi rahatsız eden sivrisinekler, siz uykuya daldığınızda derinizin üzerinde bir takım işlere girişerek, sabah uyandığınızda kaşınmanıza da yol açabiliyor. Kanınızı emen bu kanatlılar adeta başa bela oluyor.
Sivrisinekler sadece vızıltılarıyla değil, ısırıklarıyla ciltte bıraktığı izle de bir hayli sinir bozucu olabiliyor. Peki, sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısırığı nasıl geçer? İşte yanıtı...
SİVRİSİNEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR?
Kış aylarının sona ermesiyle birlikte sıcak ve bunaltıcı havalar, sivrisinekleri de hayatımıza dahil ediyor. Güzel ve güneşli yaz aylarının baş belası olan, çoğu zaman camı, pencereyi kapatarak bunalmamıza yol açan sineklerden nasıl kurtulunur? Sinek ısırığına ne iyi gelir?
- Tuzlu su: Tuz, içinde bulunan mikrop kırıcı özler sayesinde sivrisinek ısırığı olan bölgedeki acı ve kaşıntı hissini en aza indirir.
- Limon: İçindeki doğal antiseptik özleri ve asitli yapısı sayesinde doğal bir mikrop kırıcıdır. Sivrisinek ısırığı olan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı hafifletir.
- Buz: Sinek ısırığı olan bölgedeki kızarıklık ve kaşıntıdan kurtulmak için buz kompresi uygulanabilir. Kaşınan bölgeye buzla baskı yapmak, kaşıntıyı keserek ferahlamanızı sağlayabilir.
- Elma sirkesi: Doğal antioksidan özelliği sayesinde birçok cilt problemine iyi gelir. Bire bir suyla inceltilmiş sirke ile sinek ısırığı olan bölgeyi temizlemek kaşıntı ve kabartıların önüne geçer.
- Diş Macunu: Diş macununun içinde bulunan florun ferahlatıcı bir özelliğe sahiptir. Isırılan bölgedeki kaşıntıyı hızla kesmektedir.
SİVRİSİNEĞİN ISIRDIĞI YERİ KAŞIMAYIN
Sivrisinekler, ısırdıkları bölgede çoğu zaman kabarıklık, ağrılı şiş ve beraberinde kaşıntılı bir his bırakır. Bu histen kurtulmak için kaşımaya başladığınızda daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Isırılan bölgedeki kanama veya tahriş enfeksiyona yol açabilir.