Süte limon sıkıp bir gece beklettiğinizde...

Tam bir C vitamini deposu olan limon süt ile bir araya geldiğinde doğal bir ilaç görevi görüyor. İşte limonlu sütün faydaları...

 Lİmon ile süt lezzet olarak çok farklı yerlerde olsa da ikisi karıştırıldığında sağlığa olan bir faydası ortaya çıktı.

Ayrı ayrı önemli olan bu 2 besin bir araya geldiğinde ise resmen bir şifa deposu haline geliyor. 

EKLEM VE BACAK AĞRILARINA LİMONLU SÜT KARIŞIMI

Eğer ki eklem ağrısı çekiyorsanız ve yürürken bacaklarınızda ciddi ağrılar hissediyorsanız limon ve süt kürünü deneyerek problemlerinize bir çözüm arayabilirsiniz.

Süt, çoğu kişinin bildiği üzere iskelet yapısının gelişiminde oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Öte yandan içerisinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde eklem ağrılarına iyi gelir. Bu besin kaynağı antioksidan deposu olan limon ile birleştiğinde ise adeta doğal bir ilaç haline geliyor. Bu 2 besinin kür halinde tüketilmesi bacak ağrılarına son veriyor.

Tüm bunların yanı sıra bu ikili bağışıklık sistemini güçlendirirken bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca vücudun içinde oluşan hastalıklara karşı önlem alırken enfeksiyon oluşumu riskini en aza indiriyor. Her 2 besinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller bir araya geldiğinde mide hasarını da onarıyor.

LİMONLU SÜT YAPILIŞI

MALZEMELER

1 su bardağı süt

Yarım limon

YAPILIŞI

İlk olarak bir su bardağı sütün içine yarım kesilmiş limon sıkılarak karıştırılır. Hazırlanan bu karışım buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Bu bekletmenin ardından süt hafif yoğurt kıvamı alır. Bu karışımı 21 gün boyunca düzenli olarak yatmadan önce tükettiğiniz taktirde eklem ağrılarınızda rahatlama olduğunu göreceksiniz.

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?