Uğur Şahin 'çok önemli' diyerek duyurdu: BioNTech aşısında kritik gelişme!

Dünyada ilk uluslararası onayı alan Pfizer/Biontech aşısının saklama koşullarında güncellemeye gidildiği aktarıldı. Avrupa Birliği, aşının eksi 25 ile eksi 15 derecede iki haftaya kadar depolanmasına onay verdiği açıklandı.

BioNTech aşısının en önemli dezavantajları arasında sayılan depolama koşullarında değişikliğe Avrupa Birliği'nden (AB) onay çıktı. Avrupa İlaç Dairesi (EMA), aşının geçici olarak eksi 25 ila eksi 15 derecede iki haftaya kadar depolanabilmesine onayladığı öğrenildi.

BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin, onayın aşıyı dünyadaki tüm insanlara ulaştırma hedefinde önemli bir adım olduğunu belirterek aşılama uygulamalarının aşı merkezlerinden yerel doktorlara taşınması sürecinde doğru bir zamanlamaya denk geldiğini ve salgına karşı mücadeleyi hızlandıracağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftadan beri yaklaşık 1,4 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaştığını duyurmuş ve şunları söylemişti. "Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez BioNTech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak.

"Ayrıca 700 bin dozdan fazla BioNTech aşısı daha ülkemize ulaştı. Böylece yaklaşık 1,4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı, saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak."

Sağlık Haberleri

Pijama ile uyuyanlar dikkat: Uzmanlar uyardı!
Gıdı sarkmalarına karşı İbrahim Saraçoğlu'ndan dikkat çeken öneri: Bu iki bitkiye işaret etti!
Zayıflama iğnelerinde yeni tehlike: Uzmanlardan 'mikro dozlama' uyarısı
Botoks sonrası zehirlenme alarmı: 16 kişi hastaneye kaldırıldı
En çok yaşayan kan grubu belli oldu!