Yoğurda 1 kaşık eklediğinizde sizi uçuruyor!

Tam bir Omega-3 kaynağı olan ve 1 kaşığında bir milyon antioksidan taşıyan bu besinin mucizevi faydalarıyla tanışın.

Keten tohumunun say say bitmeyen faydaları herkesin malumu. İnsan sağlığı için son derece faydalı olan keten tohumunu yoğurt, salata ve diğer tariflerde kullanarak günlük beslenmenizi zenginleştirebilirsiniz.

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELER?

KALP-DAMAR SAĞLIĞINA BİRE BİR

 

Keten tohumu, kalp sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitlerini bünyesinde barındırır. Bu yağ asitleri, kötü kolesterole karşı savaş açarak onu düşürür ve kalp-damar sisteminin korunmasına yardımcı olur.

DİYABETLE MÜCADELEDE ÖNCÜ

Keten tohumu, kan şekerini dengeleyerek diyabet kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini düzenler ve enerji seviyelerini stabilize eder.

BİR KAŞIĞINDA BİR MİLYON ANTİOKSİDAN

Antioksidanlar bakımından zengin olan keten tohumu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresten korur.

PROTEİN KAYNAĞI

Vejetaryen veya vegan beslenenler için önemli bir protein kaynağı olan keten tohumu, hücrelerin onarımı ve yeniden yapılanması için temel bir bileşen olan bitkisel bazlı protein içerir.

HORMONLARI DENGELER

Keten tohumu, fitoöstrojenler içerir ve hormonal dengeyi destekler. Bu özellik, özellikle menopoz semptomlarıyla başa çıkmak isteyenler için önemlidir.

Yaşam Haberleri

15 erkek öğrenciyi istismar etti, karısı evde bastı
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına Atatürk sorusu damga vurdu! Öğretmen yarışmacı soruyu bilemedi
19 litrelik damacanalarda neden kulp yok? İşte yanıtı...
Bu çiçeği koparanın hayatı kararıyor!
En çabuk yorulan kan grubu belli oldu!