Kılıçdaroğlu Aydın'da

Ergün Poyraz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki gün sürecek olan Aydın programına başladı.

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Çine oldu.

Çine’de Çine Belediyesi Başkanı Enver Salih Dinçer’i ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sadece Aydın’ın topuklu efesi olmadığını söyledi şöyle devam etti:

“O Türkiye’nin bildiği bir efedir. Onun geliştirdiği projelerin pek çoğunu yeni kazandığımız belediyeler örnek alacaktır. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa belediye başkanı uyumayacak, onu giderecek. Açlıkla, yoklukla mücadele edecek” dedi.

Bakın, Kılıçdaroğlu daha neler söyledi:

“Birincisi seçildiği andan itibaren bizim belediye başkanlarımız hiçbir vatandaş arasında ayrım yapamayacaklarıdır. Herkesin siyasi düşüncesine saygımız var herkese hizmet götürmekte belediye başkanın görevidir. Hiç kimseye ötekileştirmeden belediye başkanlarımız hizmet vereceklerdir. 

Bizim belediye başkanlarımız göğüslerinde ya Türk bayrağı taşıyorlar ya da bulundukları ilin ilçenin rozeti varsa onu taşıyorlar. 

Onlar tarafsız davranmak zorundadırlar. Herkese hizmet götürmek zorundadırlar. İkinci temel kuralımız şudur; yol yaparlar, alt yapıyı yaparlar bir sürü görevleri vardır. Ama harcadıkları para kendi şahsi paraları değildir. Harcadıkları para sizin paranızdır, milletin parasıdır. O zaman harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorundadırlar. Bunu kul hakkına duyduğumuz saygıdan ötürü söylüyorum. 

Eğer vatandaş vergi ödüyorsa o zaman belediye başkanı bu paraya nereye harcadığını benim bilmek ihtiyacım var. Ben bunu söyleyince tepedekiler kızıyordur. Vay efendim ne demek hesap vermek ben istediğim harcarım. İstediğin gibi harcıyorsan o ülkede demokrasi yoktur”

AKP, İstanbul’u kaybetmenin ilk faturasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na kesti.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi Kaftancıoğlu’na 9 küsür yıl ceza verdi.

Bu haksız, mesnetsiz ceza Kaftancıoğlu için bir övünç madalyasıdır.

Ya cezayı verenler için?