Ak Partili belediyede milyonlar buhar oldu

Sakarya’nın Akyazı ilçesinin AK Parti’li belediyesinin iştiraklerinden Ak Belde A.Ş’nin milyonlarca lirasının nerede olduğu açıklanamıyor.

Yerel seçim sonrası göreve gelen yeni yönetimin bağımsız denetçilere hazırlattığı rapora göre şirket kasasında olması gereken paranın bulunamadığı ve paranın nereye harcandığına dair resmi kaydın da evraklarda yer almadığı belirtildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Akyazı Belediye Başkanı seçilen Bilal Soykan, göreve geldikten sonra belediyenin 65 milyon lira borcu olduğunu söylemişti. Belediye iştiraki Ak Belde A.Ş. hesaplarını kontrol ettirmek için çağrılan bağımsız denetim uzmanlarının raporları sonucunda Ak Belde A.Ş. kasasında olması gereken 3 milyon 900 bin liranın kasada olmadığı, nereye harcandığı konusunda ise bir evrak bulunamadığını açıklamıştı.

YEL ÜFÜRDÜ, SEL GÖTÜRDÜ

Bakanlık müfettişleri tarafından 2019 yılının Ağustos ayında başlatılan incelemelerde, eski Belediye Başkanı Hasan Akçan, eski Şirket Müdürü Nail Kahveci ve o dönem Ak Belde’de çalışanları ve müteahhit firma temsilcilerini tek tek çağırıp geçmiş dönemle ilgili bilgilerine başvurdu.

Ancak, belediye şirketinin kasasında olması gereken 3 milyon 900 bin liranın nereye harcandığı tespit edilemedi.

BELEDİYE VARLIKLARINA HACİZ GELDİ

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 72 oyla Akyazı Belediye başkanlığına seçilen Bilal Soykan’ın açıklamasına göre, 80 milyon TL’yi aşan belediye borçlarının Ak Belde’nin de yaklaşık 23 milyon TL borcu bulunuyor.

Yerel Haberleri

Başkan Çerçioğlu’ndan Eğitime Büyük Destek: Disleksi Merkezi’nde Dersler Devam Ediyor
Başkan Çerçioğlu Tarih, Doğa Ve Sporu Bir Kez Daha Nysa’da Buluşturacak
Başkan Çerçioğlu’ndan Aydın’ın Dört Bir Yanında Eş Zamanlı Yol Yenileme Çalışmaları
Başkan Çerçioğlu’nun Çalışmalarıyla Söke’nin Altyapısı Yenileniyor
Kuşadası’nda Dip Temizliği