“Çocuklarımızın harçlıkları artık ceplerinde kalacak”

Avcılar Belediyesi eğitim alanında ilklere imza atan projeler üretmeye devam ediyor.

Avcılar’da yaşayanların binlerce kitaba elektronik ortamda istedikleri zaman kolayca ulaşabilecekleri uygulama “Oku Avcılar”ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 22 bin kitap barındıran dev dijital kütüphaneyi hizmete açmış olmaktan heyecan duyduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “ Oku Avcılar… Okumanın önünde artık hiçbir bahane ve engel yok” dedi.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen "Oku Avcılar" tanıtım toplantısına İlçe protokolü, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekonomik koşulların değişmesi sebebi ile kitap için bütçe ayırmanın zorluğuna da değinen Hançerli konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kitap okumak son derece önemli. Birçok çocuğumuz kitap alabilmek için biriktirdikleri harçlıklarını vermek zorunda kalıyorlar. Yakın zamanda katıldığım bir etkinlikte bir öğretmenin anlattıkları beni çok etkiledi. “Bir öğrencim var kitap kurdu. Yemek paralarını biriktirerek kendine kitap alıyor. Ona ‘artık kitap almak için yemek harçlığını biriktirmene gerek kalmadı. Çünkü artık ücretsiz olarak Oku Avcılar’dan bu kitaplara ulaşabilirsin’ dedim. Bu uygulama beni çok mutlu etti” dedi. Ben de yaptığımızın işin ne kadar kıymetli olduğun bir kez daha anladım. Çocuklarımızın harçlıkları artık ceplerinde kalacak” dedi.

Yerel Haberleri

Efeler'in ardından Kuşadalı vatandaşlar da Başkan Çerçioğlu ile sağlıklı yaşama adım atıyor
Başkan Çerçioğlu çocukları uçurtma şenliği'nde buluşturdu
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YANINDA
Eyüpsultanı Güzel Günler Bekliyor
Trabzon yarın okullar tatil mi? 26 Şubat Trabzon kar tatili var mı?