Esenyurt unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yaşatıyor

Esenyurtlu kadınlar, Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı ‘Keçe Aksesuarları Kursu’nda unutulmaya yüz tutmuş keçe sanatını gelecek nesillere aktarıyor.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün açtığı ücretsiz Keçe Aksesuarları Kursu’na katılan kadınlar, keçe sanatıyla ilgili tüm detayları öğrenmenin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor. Kursiyerler, keçe yoğurma ve iğneleme olmak üzere iki ayrı teknikle yelek, şapka, patik, tablolar, gece lambaları, yastık ve çeşitli aksesuar ürünleri üretiyor. Vatandaşlar açılan bu kursta meslek edinmenin yanı sıra ürettikleri doğal ürünleri satarak ev bütçesine de katkı sağlıyorlar. Atölye sayesinde keçe sanatıyla ilgili teknik detayları ve tüm incelikleri öğrenen ev hanımları, birlikte keyifli vakit geçirerek kendilerini geliştirme fırsatı da yakalıyor.

KEÇENİN TERAPİ ÖZELLİĞİ VAR”

Keçenin terapi ve rahatlatma özelliği olduğunu vurgulayan Keçe Aksesuarları Kursu öğretmeni Kübra Solak, “Keçe yoğurma ve iğneleme tekniği olarak iki ayrı teknikte yapılıyor. Yoğurma tekniğiyle öğrencilerimiz kendi kıyafetlerini oluşturabiliyorlar. Yelek, şapka, patik yapabiliyorlar. Keçenin aynı zamanda terapi özelliği var. Yün canlıdır canlı olması insanları rahatlatıyor. Doktorlarımız tarafından da önerilen bir branş” dedi.

Yerel Haberleri

Efeler'in ardından Kuşadalı vatandaşlar da Başkan Çerçioğlu ile sağlıklı yaşama adım atıyor
Başkan Çerçioğlu çocukları uçurtma şenliği'nde buluşturdu
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YANINDA
Eyüpsultanı Güzel Günler Bekliyor
Trabzon yarın okullar tatil mi? 26 Şubat Trabzon kar tatili var mı?