Miniklere kaynak kitaplar Çiğli Belediyesi'nden

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi’nin Harmandalı’da bulunan eğitim merkezinde ücretsiz verilen eğitim destek kurslarına katılan öğrencilere kaynak kitaplarını dağıttı.

Harmandalı’da üç yıldır faaliyet gösteren Harmandalı Semt Evi’nde, ikinci sınıftan yedinci sınıfa kadar eğitim destek kurslarına katılan öğrencilere Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kaynak kitaplarını dağıttı. Okulda gördükleri derslere destek olması amacıyla düzenlenen ücretsiz kurslara 160 öğrenci devam ediyor. Semt evinde dersleri ise Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nin (ÇİBEM) eğitimcileri veriyor.  Öğrenciler, okullarında gördükleri Türkçe, İngilizce, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler gibi temel derslerin tekrarını alıyor. İlkokul ve ortaokullarda okuyan öğrenciler de kendilerine uyan saatlerde verilen bu eğitimlere katılabiliyor.

AMAÇ BAŞARIYI ARTIRMAK

Semt Evi’nde eğitim alan tüm çocuklara okul derslerinin pekişmesi amacıyla kaynak kitaplarını dağıtan Başkan Hasan Arslan, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve öğrencilerin başarılarının artmasını hedeflediklerini söyledi. Öğrenciler ve veliler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Hasan Arslan, “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlıyoruz. Harmandalı bölgemizde bulunan semt merkezimize bu anlamda yoğun ilgi var. ÇİBEM’de görevli öğretmenlerimiz semt merkezimizde de görevli. Öğrencilerimiz hem derslerini pekiştiriyorlar, hem de sağlanan uygun şartlarda ödevlerini yapma fırsatı yakılıyorlar. Velilerimizden de çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu çocuklar hepimizin ve başarılı olmaları için çalışıyoruz. Başarı herkesi mutlu eder” dedi.

Yerel Haberleri

Başkan Çerçioğlu’ndan Eğitime Büyük Destek: Disleksi Merkezi’nde Dersler Devam Ediyor
Başkan Çerçioğlu Tarih, Doğa Ve Sporu Bir Kez Daha Nysa’da Buluşturacak
Başkan Çerçioğlu’ndan Aydın’ın Dört Bir Yanında Eş Zamanlı Yol Yenileme Çalışmaları
Başkan Çerçioğlu’nun Çalışmalarıyla Söke’nin Altyapısı Yenileniyor
Kuşadası’nda Dip Temizliği