Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde (EDMEK) eğitim gören kadınlar; Avrupa’ya geçiş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mülteci çocuklar ve kadınlar için kıyafet dikiyorlar.
EDMEK’te kurs gören kadınların bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kadın kursiyerlerin diktiği taytlar ve eşofman altları Avrupa’ya geçmek umuduyla günlerdir Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen mülteci kadınlara ve çocuklara dağıtılacak” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kadınların meslek edinmesi, sosyal ve ekonomik hayatta daha da aktif olması ve tekstil fabrikalarının ara elman ihtiyacını karşılaması için geçtiğimiz yıl hizmete sunduğu Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde eğitim gören kadınlar anlamlı bir davranışa imza attılar.
Kursiyerler, bir fabrikanın tarafından ücretsiz olarak gönderdiği kumaşlara yeniden hayat verdi. Bir taraftan dikiş dikmeyi öğrenirken, bir taraftan da mültecilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kıyafet sorununa bir nebze de olsa çözüm buldu.