Odunpazarı Belediyesi zabıta ekiplerinden donmuş sebze meyve kontrolü

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri mahalle pazarlarında donmuş sebze ve meyve denetimi yaptı

Soğuk hava şartları nedeniyle yurttaşların sofrasına donmuş sebze ve meyve girmesini önlemek için Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, pazarcı esnafı tam not aldı. Pazar esnafına şehir halkına taze meyve ve sebze sattığı için teşekkür eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirilen gıda denetimlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Mevsim koşulları gereği donmuş meyve ve sebzelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Zabıta ekipleri, denetimlerle alakalı olarak yaptıkları izahta, “Sebze ve meyvelerin taşınmasında, şehir içi naklinde, depolanmasında ve pazarlanmasında olabilecek don tehlikesine karşı ihtiyaç duyulan önlemler alınmalıdır. Zabıta birimimiz, pazaryerlerinde donmuş sebze ve meyveye karşı ihtiyaç duyulan denetimleri yapmaktadır. Bilhassa turp, havuç, portakal ve mandalina gibi ürünler, donmaya daha yakın olmaktadır. Denetimlerde gözden kaçan donmuş sebze ve meyvelerin satışına maruz kalanlar veya saptayanlar, en yakın yetkili müesseseleri aramalıdır” diye konuştu.

Yerel Haberleri

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’ya ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri
Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Kaymakam Ömer Kalaylı’yı ziyaret etti
Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, mazbatasını alarak görevine başladı
Ahmet Özhan’dan Muhteşem Konser
Deva Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Rasih Muhammet Danış canlı yayında projelerini anlattı: Adil belediyecilik bizim işimiz