'12 Eylül'ün hedefleri AKP iktidarıyla hayata geçiriliyor'

12 Eylül 1980 darbesinin 37. yıl dönümünde Eğitim-İş Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk basın açıklaması yaparak darbeyi ve darbecileri lanetledi.

Hüseyin Selçuk, 12 Eylül`ün hedeflediği “tek tip insan” oluşturma girişimleri, bizzat AKP iktidarı eliyle, özellikle eğitim politikaları üzerinden adım adım hayata geçirilmektedir dedi.

'BU ZİHNİYET BUGÜNDE SÜRMEYE DEVAM EDİYOR'

12 Eylül 1980’de ülkemizde gerçekleştirilen faşist darbenin ardından 37 yıl geçmesine rağmen yaraların hala taze olduğunu belirten Hüseyin Selçuk, ''Devletin idari organlarının, darbecilerin gölgesinde yapılandırıldığı, yaklaşık dokuz yıl süren bu dönemde; partiler feshedilmiş, birçok siyasi parti lideri gözaltına alınmış ve yargılanmıştır. Atatürk’ün büyük bir özveriyle Cumhuriyet değerleri üzerine kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Dil Kurumu ve Tarih Kurumu gibi çok sayıda kurumun kapatıldığı bu süreç, Atatürkçü düşüncenin en fazla zarar gördüğü, çok sayıda Atatürkçü aydın ve düşünürün zindanlara atılarak yıpratıldığı dönem olarak tarihe geçmiştir. Yine bu dönemde 200 bin üyesi bulunan TÖB-DER’in kapatılması, tüm malvarlığına devlet tarafından el konulması, 64 yöneticisi ve binlerce üyesinin tutuklanmasıyla eğitim emekçileri hareketi de karanlık bir döneme girmiştir. Sendikalar yıllarca baskı altında tutulmuş, üye ve yöneticileri sürgün edilmiş, görevlerinden olmuşlardır. Bu zihniyet bugün de sürmekte, gerek eğitim emekçileri, gerekse bir bütün olarak kamu emekçileri sık sık baskı ve sürgünlerle sindirilmeye çalışılmaktadır'' şeklinde konuştu.

'KİNDAR VE DİNDAR GENÇLİK PROJESİ 12 EYLÜL DARBESİNİN BİR SONUCUDUR'

AKP iktidarının özlemini çektiği ve hedef olarak ortaya koyduğu biat eden “kindar ve dindar” gençlik projesi, 12 Eylül darbesinin bir sonucu olduğuna dikkat çeken Selçuk,'' Bu proje 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasası ve müfredat değişikliği ile de hayata geçirilmiş, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmaya hız verilmiştir.15 Temmuz darbe süreci fırsata çevrilerek OHAL uygulaması başlatılmış ve bu kapsamda çok sayıda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarılmıştır. 100 binin üzerinde kamu çalışanı işten çıkarılmıştır.
Temel hak ve özgürlükler rafa kaldırılmış, yandaş medya dışında kalan basın yayın organları ya kapatılmış ya da iyice baskı altına alınmış, onlarca basın emekçisi, aydın tutuklanmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanımı terör propagandası kapsamına alınarak binlerce dava açılmıştır. Sosyal medya paylaşımları dahi bahane edilmiştir. Üniversiteler 12 Eylül’de bile karşılaşılmayan bir saldırıya uğramış, binlerce akademisyenin görevine son verilmiştir'' ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZ HALA DARBE YASALARIYLA YÖNETİLİYOR'

''12 Eylül`ün üzerinden 37 yıl geçmiş olmasına rağmen ülkemiz hala darbe yasalarıyla yönetilmekte, Anayasa’dan çalışma yasalarına kadar birçok alanda 12 Eylül’ün antidemokratik hükümleri bugün de varlığını ve etkisini sürdürmektedir. Temel hak ve özgürlüklerden düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne, siyasi partiler yasasından, seçim yasalarına kadar 12 Eylül zihniyeti egemenliğini her alanda sürdürmektedir.12 Eylül faşist yönetiminin oluşmasına neden olan zihniyetle ve o zihniyetin yarattığı düzenden bugün beslenenlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Unutulmasın ki faşizmi örmeye çalışan siyasi iktidar, sandıkta hesap vermedikçe, Türkiye’de demokratikleşmeden bahsetmemiz mümkün değildir.''
 

Yurt Haberleri

Edirne'de Öğretmenler Tarafından Hazırlanan Cumhuriyet Bayramına Özel Zeybek Gösterisi Gözleri Yaşarttı
Burhaniye'de Kadına Şiddet ve Çocuk Cinayetlerine Protesto
Manavgat Yüzer Güneş Enerji Sistemleri Projesi İptal Edildi
PTT çalışanı kargo dağıtırken beyin kanamasından öldü
Valilikten açıklama geldi