AKP’li eski vekilin dayısı cinsel istismardan tutuklandı

Muş’un Malazgirt ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen M.Y. tutuklandı. M.Y.’ın eski AKP Muş Milletvekili Muzaffer Çakar’ın dayısı olduğu belirtildi.

Birgün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre; Malazgirt’te yaşayan 14 yaşındaki kız öğrenci, kolunun çıkması sonucu tedavi amaçlı Malazgirt Devlet Hastanesi’ne yatırıldı. Babasının kızını emanet ettiği hastane çalışanı ve tanıdık M.Y.’ın, yanında kimse yokken, çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı.

Cinsel istismara uğrayan çocuk hastaneden taburcu olup okuluna devam edince yaşadıklarını öğretmenine anlattı. Bunun üzerine 50 yaşlarında olduğu belirtilen M.Y. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gözaltına alınan M.Y., geçen hafta çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Muş Kapalı Cezaevi’ne kondu. Tutuklanan M.Y.’ın Malazgirtli ve 24. Dönem AKP Muş Milletvekili olan yeğeni Doç. Dr. Muzaffer Çakar referansıyla hastaneye çalışan olarak yerleştirildiği iddia edildi.

Memduh Yılmaz’ın daha önce de 2008 yılında TEDAŞ’ta çalışırken yüz kızartıcı suçtan işine son verildiği belirtildi.

***

Türkiye çocuk istismarında dünya üçüncüsü

Edirne Belediyesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Edirne Çocuk Hakları Derneği işbirliği ile düzenlenen “Çocuk İstismarı ve İhmali” konulu konferansta konuşan Psikolog Öznur Şahin, TÜİK verilerine göre polise ulaşan ve getirilen çocuk sayısının 2015 yılında, 2014 yılına göre yüzde 4,4 artarak, 303 bin 213 olduğunu söyledi. Bu çocukların yüzde 57,4’ünün 15-17 yaş grubunda; yüzde 18,9’unun ise 11 yaş ve altı yaş grupta olduğunu anlatan Şahin, “Güvenlik birimine gelen çocukların yüzde 66,9’u erkek, yüzde 33,1’i ise kız çocuğu oldu. Bu çocukların yüzde 49,9’u mağdur, yüzde 39’u suça sürüklenen, yüzde 5,8’i ise kayıp çocuk. Bunların büyük çoğunluğu çeşitli istismara uğramış çocuklar. Çocuklara yapılan kötü muamele dört gruba ayrılır. Fiziksel istismar, duygusal ve psikolojik istismar, cinsel istismar ve ihmal” dedi. İhmalin çocukların üzerinde birçok etkiye sebep olduğunu anlatan Şahin, “Türkiye, çocuk istismarında dünyada 3. sırada yer almaktadır. Her 5 çocuktan biri istismar ve şiddetin bir türüne maruz kalmakta” diye konuştu.

Yurt Haberleri

PTT çalışanı kargo dağıtırken beyin kanamasından öldü
Valilikten açıklama geldi
Otelde konaklayanlar hastaneye kaldırıldı
İzmir'de bir evde Türkmenistan uyruklu dört kişinin cesedi bulundu
İstanbul'da rezidans çetesine 3'üncü operasyon