Doktor kalp krizi geçiren hastayı geri çevirdi

Ağrı'da kalp krizi geçiren Abdülbaki Arslan adlı hastaya müdahale etmesi gereken Ağrı Devlet Hastanesinin Kardiyoloji Uzmanlarından Uzm. Dr. Hakan Caf, "Ben sizin hastalarınıza bakmak zorunda mıyım" diye hastayı geri çevirdi.

Selçuk ARSLAN/ YURT

Ağrı'da sağlık sorunları ciddi boyutlara ulaşırken skandal olaylarda yaşanmaya devam ediyor. Son skandal ise 31.10.2017 tarihinde yaşandı. Ağrı'da ikamet eden Abdülbaki Arslan (77) adlı vatandaş kalp krizi geçirdi ve Özel Ağrı Yaşam Hastenesi'ne kaldırıldı. İddiaya göre, acil servisinde bulunan doktor hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra "112 Acil"i arayarak hastanın durumu hakkında bilgilendirme yaptı. Komuta merkezinde çalışan sağlık personeli, telekonferans ile Özel Yaşam Hastanesi'nde görevli Dr. Elif Ayaz, Ağrı Devlet Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanlarından Uzm. Dr. Hakan Caf ile telekonferans yöntemiyle görüştürdü. Hastanın durumunu aktaran Özel Yaşam Hastanesi'nde görevli Dr. Elif Ayaz, hasta ile ilgilenmesini istedi. Bu sırada Dr. Hakan Caf, Dr. Elif Ayaz'ın talebini reddetti. Bununla yetinmeyen Dr. Caf, Dr. Elif Ayaz’ı ve çalışanları azarladı. Ölümle pençeleşen Abdülbaki Arslan (77) Özel Yaşam Hastanesi tarafından özel bir ambulans ile Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğum bakıma alınan Arslan'ın durumunun iyi olduğu belirtildi. Konuya ilişkin Ağrı Devlet Hastanesi'nden açıklama yapılacağı da belirtildi.

AYAZ: 'BOŞVER, YER YOK' DİYEREK ALMADI

Skandalın tanığı olan Özel Yaşam Hastanesi'nde görevli Dr. Elif Ayaz, Yurt'a yaptığı açıklamada doktorların hastalardan kaçtığına dikkat çekti. Dr. Elif Ayaz, yaşananları ise şöyle anlattı: "Hasta geldikten sonra ilk müdahaleyi doktor arkadaşlarımızla yaptık. ‘112 Acil’ Çağrı merkezi görevlileri bizi Ağrı Devlet Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanlarından Uzm. Dr. Hakan Caf ile telekonferans yöntemiyle görüştürdüler. Uzm. Dr. Hakan Caf, hastanın durumu hakkında bilgi almadan , "Ben sizin hastalarınıza bakmak zorunda mıyım" diyerek hastayı geri çevirdi. Hastanın fiziki durumu hakkında bilgilendirmemi dinlemedi. O sırada araya giren çağrı merkezi görevlisi, hastanın yoğun bakıma yatırılması gerektiğini söyledi. Bu sefer de Uzm. Dr. Hakan Caf, "Boş yer yok" diyerek hastayı almadı. Hasta ölümle yaşam arasında gidip geldi. Burada vicdanlı olmak gerekliydi. Hiç olmasa telefonda bana yapılması gerekenleri anlatabilirdi. Hastaya bir şey olmuş olsaydı ben bu durumu açıklayamazdım” 

Yurt Haberleri

PTT çalışanı kargo dağıtırken beyin kanamasından öldü
Valilikten açıklama geldi
Otelde konaklayanlar hastaneye kaldırıldı
İzmir'de bir evde Türkmenistan uyruklu dört kişinin cesedi bulundu
İstanbul'da rezidans çetesine 3'üncü operasyon