Sakarya'da örgütlendiler Hatay'da yakalandılar

SURİYE'de rejim karşıtı bazı grupların bir araya gelerek kurduğu Tahrir-i Şam örgütüne katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen 5 kişi, Hatay'da yakalanarak Adapazarı'na getirildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak yapılan soruşturma kapsamında Sakarya'da bazı kişilerin Suriye'ye gitmek üzere hazırlık yaptıkları belirlendi. Bu kapsamda sürdürülen takipte Sakarya'dan Suriye'ye gitmek üzere Hatay'a giden 5 kişi, polis tarafından yakalanarak Adapazarı'na getirildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan şüphelilerin Suriye'de rejim karşıtı grupların bir araya gelerek kurdukları 'Tahrir Şam' adı verilen yeni örgüte katılmak üzere bu ülkeye gitmek istedikleri öğrenildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada örgütsel dökümanlar da ele geçirildi.

Yurt Haberleri

Kâğıthane’de yeşil dönüşüm süratle devam ediyor...
Edirne'de Öğretmenler Tarafından Hazırlanan Cumhuriyet Bayramına Özel Zeybek Gösterisi Gözleri Yaşarttı
Burhaniye'de Kadına Şiddet ve Çocuk Cinayetlerine Protesto
Manavgat Yüzer Güneş Enerji Sistemleri Projesi İptal Edildi
PTT çalışanı kargo dağıtırken beyin kanamasından öldü