Tutuklanan FETÖ Kayseri 'Adliye imamı' yeniden sorguya alındı

Kayseri’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/YPG) kilit yöneticilerinden ve örrgütün  firari 'Adliye imamı', 64 yaşındaki Ahmet Türkmen sevk edildiği mahkeme tarafından hakkındaki gıyabi tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklandı. Ahmet Türkmen, 3 saat sonra cezaevinden alınarak, bu kez 'Örgüt liderliği' suçundan sorgulanmak üzere yeniden  Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Hakkında 8 Şubat 2016 tarihinden itibaren yakalama kararı olan ve 508 gün firari olarak aranan 'Türkmenler Petrol'ün sahiplerinden 'Adliye İmamı' Ahmet Türkmen'in Ankara'da gizlendiği evde Kayseri kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücüadele Müdürlüğü (KOM) ekiplerince geçen Perşembe günü yakalandı. Kayseri‘ye getirilen Türkmen, 5 günlük sorgu ardından hakkında Kayseri 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16 Şubat 2016 gün 2016/565 nolu dosyadaki  gıyabi tutulma kararı uyarınca  bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Kayseri Cezaevine konuldu. 

CEZAEVİNDEN GETİRİLEREK SORGUYA ALINDI

Kayseri FETÖ/PYD davasında  'Anayasayı İhlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye Teşebbüs, Resmi Belgede Sahtecilik, Hizmet Sebebiyle Emniyete Suistimal, ÖSYM Kanununa Muhalefet, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet' suçlarından tutuklanan 'Adliye imamı', 3 saat sonra konulduğu cezaevinden bu kez  FETÖ/PYD  Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olmak suçundan sorguya alındı. Hakkında  2  kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 10-15 yıl hapis cezaları ile yargılanan Türkmen, bu suçtan da da ayrıca 5 günlük gözetim süresinin ardından ikinci kez hakim huzuruna çıkarılacak

Yurt Haberleri

PTT çalışanı kargo dağıtırken beyin kanamasından öldü
Valilikten açıklama geldi
Otelde konaklayanlar hastaneye kaldırıldı
İzmir'de bir evde Türkmenistan uyruklu dört kişinin cesedi bulundu
İstanbul'da rezidans çetesine 3'üncü operasyon