2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da yapılacak

2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da yapılacak

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, bu yaz İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Lizbon'a alındığını açıkladı.


UEFA, Şampiyonlar Ligi için yaptığı toplantıda Lizbon'da son 8 takımla birlikte 8'li final yapma kararı aldı. 12-23 Ağustos tarihleri arasında Lizbon'da 8'li final oynanacak.

10 Temmuz'da 8'li final için kura çekimi yapılacak. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynanması gereken son 4 maç ise 7-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. 10 Temmuz'daki kura çekiminde bu eşleşmelerin galibiyle karşılaşacak takımlar belli olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaptığı görüşmede onay aldıktan sonra harekete geçen UEFA, 2021'de Rusya'nın St. Petersburg şehrinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini Türkiye'ye verdi ve bu final maçı, seyircili olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

İstanbul'un ardından 2022'de Rusya'nın Saint Petersburg, 2023'te Almanya'nın Münih ve 2024'te İngiltere'nin Londra kentleri, Şampiyonlar Ligi finallerine ev sahipliği yapacak. 

'2021'de seyircili olarak finali oynatacağız'
TFF Başkanı Nihat Özdemir, karara ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında "UEFA'nın, futbolun paydaşlarını dinleyip en güzel kararı aldıkları için Ceferin'e TFF adına teşekkür ediyorum. 2005 yılında rüya gibi bir finale ev sahipliği yaptık. 2021 yılında inşallah seyircili olarak Şampiyonlar Ligi finaline Atatürk Olimpiyat Stadımız ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Özdemir şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz stadyum Şampiyonlar Ligi tarihinin en özel anılarını barındırıyor. 15 yıl önce stadyumda 70 bin taraftar ve dünyadaki milyonlarca insan Liverpool - Milan maçının heyecanını yaşadılar. Türkiye olarak finali düzenlemenin ve konuklarımızı ağırlamanın onurunu yaşadık. İstanbul 2009'daki UEFA finali, 2013'teki U20 Dünya Kupası finali ve bu sezon başında da UEFA Süper Kupa maçının coşkusunu yaşadı. Salgın planlarımızı yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi. Futbola 3 ay ara verilmesi sonucunda UEFA ile görüşüp bu seneki hakkımızdan vazgeçip finali 2021 yılında İstanbul'da seyircili oynatmak için talepte bulunduk.

Servet Yardımcı'nın çabalarıyla UEFA bugün yaptığı toplantıyla talebimizi olumlu olarak değerlendirmiştir. Böylece 2020'de seyircisiz değil 2021'de seyircili olarak finali oynatacağız. Son yatırımlarımızdan sonra bu güzel statta seyircisiz final oynatmaya gönlümüz el vermedi. Finaller şehri İstanbul'umuzun turizm patlamasına yol açacak bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapacaktır. Böyle güzel bir stadyumda seyircisiz oynamaktansa 100 binden fazla turistin gelmesi, gelir bırakması fikri yerindedir. Bu final için çok emek verdik. Stadı adeta yeniden yaptık. Bütün alanları yeniledik. Kapasitemizi 76 bine yükselttik."