41. İstanbul maratonunun sosyal projeleri

41. İstanbul maratonunun sosyal projeleri

İstanbul maratonu sadece spor olarak değil adını duyurduğu sosyal projeler bakımından da büyük önem taşıyor. 41.’si düzenlenecek maratonun sosyal projeleri tanıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Kasım Pazar günü düzenlenecek Vodafone 41. İstanbul Maratonu kapsamında yürütecek sosyal projelerin tanıtımı Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıya Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ile eski milli voleybolcu Neslihan Demir ve basketbolcu Kerem Gönlüm katıldı.

İstanbul'un çok özel bir coğrafyada bulunduğunu aktaran Süel, "İstanbul, kıtaların ve medeniyetlerin buluştuğu bir nokta. Koşuyu bir kıtada başlayıp diğer kıtada sonlandırmak bir ayrıcalık. O yüzden gün geçtikçe sadece ülkemizden değil yurt dışından ciddi bir ilgi çekiyor. Toplam 106 ülkeden 37 bin sporcunun bir arada olacağını söylemek çok güzel" ifadelerini kullandı.
Bu yılki temanın "Çocuklar için koş" olacağını aktaran Süel, "Bu sene çocuklar için koşmak istiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara spor bilincini ve birliktelik amacını ne kadar etken aşılarsak o kadar iyi. Türkiye Vodafone Vakfı olarak devam ettirdiğimiz 'Yarını Kodlayanlar' projemize yeni bir kimlik kazandırıyoruz. 7-14 yaş arasındaki çocuklara kodlama eğitimi vererek, onları geleceğe hazırlıyoruz. Onları tüketen değil, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da Çocuklara verilecek kodlama eğitimiyle ilgili heyecanlı olduklarını anlattı ve "İstanbul Senin Durma Koş sloganıyla 37 bin koşucunun İstanbul'un keyfini çıkarabileceği harika bir yarış hedefliyoruz. Çocuklara kodlama gibi bir eğitimle gitmek bizim için ayrı bir heyecan kaynağı." ifadelerini kullandı.
Eski milli voleybolcu Neslihan Demir, voleybolu bıraktıktan sonra farklı spor dallarıyla ilgilendiğini belirterek, "Bu sene spor, eğitim ve çevrenin önemine dikkati çekeceğiz. Özellikle sporun insana çok önemli değerler kattığına inanıyorum. Bütün aileleri çocuklarını hayatının bir döneminde mutlaka takım sporu yapmalarına teşvik etmelerini öneriyorum" diye konuştu.

Kerem Gönlüm ise güzel bir amaç için bir araya geldiklerini anlatarak, "Vodafone İstanbul Maratonu, sadece bir spor etkinliği değil. Çocuklarımız için koşacağız. İki erkek çocuk babası olarak onlarla ben de orada olacağım. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara eğitim ve donanımla güzel bir altyapı oluşturmamız lazım. Bir baba olarak Vodafone'a teşekkür ediyorum" dedi.