
Acun Ilıcalı, takımı Hull City'nin "Türk bayrağı getirmeyin" uyarısına açıklık getirdi
Hull City'nin "Türk bayrağı getirmeyin" uyarısında bulunmasının ardından takımın sahibi ve Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi.
İngiltere Championship'te yer alan Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Leeds United maçı öncesi taraftarlara Türk bayrağı ya da Türkiye formasıyla stadyumlara giriş yapmaması konusunda uyarıda bulundu. İngiliz ekibinin Türkiye'de tepki çeken bu paylaşımına dair Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi.
GALATASARAY - LEEDS MAÇINDA ÖLENLER HATIRLATILDI
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Leeds United karşılaşması öncesinde 5 Nisan 2000'de Galatasaray ve Leeds United maçı öncesinde İstanbul'da yaşanan olayların ardından ölen Christopher Loftus ve Kevin Speight'in anılacağını belirterek, taraftarlara Türk bayrağı veya Türkiye formasıyla stadyumlara giriş yapmaması çağrısında bulundu.
"TARAFTARLARIMIZ BİZE JEST OLARAK İLK GÜNDEN BERİ STADA BAYRAĞIMIZLA GELMEKTEDİR"
Ilıcalı tepkilerin ardından şu açıklamalarda bulundu:
“Hull City maçlarında taraftarlarımız bize jest olarak ilk günden beri stadyuma bayrağımızla gelmektedir ve bu da bizi gururlandırmaktadır.
"LEEDS UNITED TARAFTARLARINI TAHRİK ETMEK AMACIYLA HOLİGANLAR BAYRAĞIMIZI KULLANMAKTADIR"
Ancak 2000 yılında yaşanan ve iki Leeds taraftarının hayatını kaybettiği vahim olaydan bu yana diğer takımlardaki bazı holiganlar, bayrağımızı bu olaya gönderme yaparak Leeds United taraftarlarını tahrik etmek amacıyla kullanmaktadır. Bugün yapılan açıklama, bayrağımızın ülkemiz aleyhine provokasyon unsuru olarak kullanımını engellemeye yöneliktir.
Geçen sene de kulübün sosyal medya hesabından aynı tavsiyede bulunulmasına rağmen aynı duyuruyu bugün çarpıtanların niyetleri bellidir.”