Ali Koç: Belki de şampiyonluğa mani oldu

Ali Koç: Belki de şampiyonluğa mani oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli ekibin harcama limiti engelini nasıl aştığını, Emre Belözoğlu'nun transferlerdeki etkisini ve yeni görevinin neden açıklanmadığını, Erol Bulut'un kendisiyle yaptığı görüşmeyi ve soru işaretiyle dolu her şeyi açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, spor medyasının müdürleri ve yazarları ile bir araya geldi. Sarı lacivertlilerin transfer dönemindeki etkinliğinden, kulübün son durumuna kadar birçok önemli açıklama yapan Koç, çok konuşulacak sözler sarfetti.

Transferleri ortak akılla yaptıklarını söyleyen Koç, Takım Harcama Limitleri konusuna değinirken medyada sarı lacivertlilerin kollandığı algısı yaratılmak istendiğini söyledi. Emre Belözoğlu’nun resmi olarak görevinin neden duyurulmadığı konusuna açıklık getiren Koç, “Bir sıkıntı, sorun yok. 1-2 hafta içinde açıklanacak” dedi.

Rakiplerin sataşmalarından, taraftarların eleştirilerine kadar geniş yelpazeli bir sohbette yer alan Başkan Koç, takımın kasım ayı ortalarına doğru oturacağını ve taraftarların sabırlı olması gerektiğini söyledi.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından öne çıkanlar:

“İlk olarak transferleri değerlendiren Başkan Koç, “Transferleri Ali Koç yapmadı. Fenerbahçe Spor Kulübü yaptı. Ortak bir aklın ürünü olarak yaptık. Limit konusunu açıklayalım. Limit konusunu nasıl yönettiğimizi açıklamadan önce şunu söylemekte fayda var, her sezon yaygara… İşte ‘Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaklar’, ‘Fenerbahçe’nin MHK’sı’, Federasyon Başkanı kim olursa olsun ‘Fenerbahçe’yi kollayan federasyon başkanı’, ‘Fenerbahçeli medya var gücüyle çalışıp Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak’ gibi bir sürü yakıştırmalar…”

“Bazen sezon ortasında, geçen sezonki ‘Zorlu’ olayı gibi. Bunu devamlı gündemde tutmaları vs. söz konusu Fenerbahçe olunca hep bir algı yanıltması var. Bu seneki de işte ‘Limitleri aştı, kuralları çiğnedi, kuralları dinlemedi Fenerbahçe’ benzetmeleri var. Dolayısıyla her sene bunları yaşıyoruz, yaşamaya devam ediyoruz. Fenerbahçe söz konusuysa bu algı yöntemleri bayat bir yemek gibi önümüze konuyor. Bilerek ya da bilmeyerek buna alet olan medya mensupları oluyor. Ben bunu büyük bir saçmalık ve haksızlık olarak görüyorum. Yurtdışından Türkiye’yi takip eden birine ‘Şöyle şöyle laflar bir takım için edildi’,  hangi takım için edildi deseniz, Fenerbahçe der, sezon başı der.”

“BELKİ DE ŞAMPİYONLUĞA MANİ OLDU”

“Limitlerle ilgili noldu? Geçen sezon devre arasında bizim bazı ihtiyaçlarımızı karşılamak için transfer yapmak istedik. En önemli eksiğimiz de hepinizin haklı olarak değindiği sol bekteki zaafımızdı. Bunu yapmak için çok uğraştık, çok gittik geldik. Bazı bankalarla ötelemeler yaptık. Lisans kurulu ve federasyona yeni çözüm önerileri sunduk. Her ne hikmetse standart dışı, birbirinden çelişkili argümanlarla bizim limitimiz transfer yapmamıza mümkün kılınmadı. Sadık’ın fedakarlığıyla Simon Falette’i anca alabilmiştik. Sol bek ihtiyacımızı karşılayamadık. Belki de şampiyonluğa mani oldu. Şunu hatırlatmak isterim, geçen sezon 20. haftada şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe’ydi. Ondan sonra kabus gibi 7 haftalık süreç yaşadık.”