Altı üstü alev aldı: Süper Lig

Altı üstü alev aldı: Süper Lig

Süper Lig’de Cemil Usta sezonu hem zirvede hem de düşme hattında büyük bir heyecana sahne oluyor.

TFF Süper Lig, son yılların en heyecanlı sezonlarından birini geçiriyor. Ligde son 10 haftaya girilirken zirvede yer alan Başakşehir ile takipçileri Trabzonspor, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor’u sadece 1 puanlık fark ayırıyor. Düşme hattında da durum farksız değil. Devre arasına girilirken formundan ötürü düşmelerine kesin gözle bakılan Kayserispor ve Ankaragücü önlerindeki takımlarla makası daraltırken, 10. sırada yer alan Denizlispor ile son sırada olan Kayseripor arasında 8 puanlık fark bulunuyor.

Avrupa’da yoluna devam eten tek Türkiye temsilcisi olan Başakşehir, ligde de iyi formunu korurken, son 22 lig maçında sadece bir mağlubiyet aldı. Ünal Karaman’ın ardından göreve gelen Hüseyin Çimşir liderliğinde yükselişini sürdüren Trabzonspor ise 1 maçı eksik olmasına rağmen 48 puanla ikinci sırada yer alıyor. Son 8 maçını kazanan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri haline gelen Galatasaray da aynı puanla 3. sırada. Sezonun ilk yarısını 5 puan farkla lider kapatan ve oynadığı futbolla tarafla tarafsız herkesin beğenisini kazanan Sivasspor ise ikinci yarıdaki puan kayıplarına rağmen 48 puanla zirve yarışını sürdürüyor.

ANKARAGÜCÜ VE KAYSERİ HESAPLARI DEĞİŞTİRDİ

Çok kötü bir ilk yarı geçiren Başkent ekibi Ankaragücü ve Kayserispor, teknik direktör değişiklikleri ve yeni transferlerin ardından çıkışa geçti ve düşme hattındaki hesapları değiştirdi. Transfer tahtasının açılmasıyla birlikte takıma takviyeler yapan ve teknik direktörlük konusunda da Mustafa Reşit Akçay ile anlaşan Ankaragücü, son niki maçta mağlup olsa da oynadığı oyunla rakiplerine mücadelede olduğunu gösterdi. Prosinecki’nin takımın başına geçmesinin ardından mesafe kateden Kayserispor ise son 4 maçında mağlup olmadı ve 8 puan toplayarak rakiplerine gözdağı verdi.