Amedspor'dan Faruk Koca ve Ankaragücü'ne kınama: "Kriminal bir kulüp"

Amedspor'dan Faruk Koca ve Ankaragücü'ne kınama: "Kriminal bir kulüp"

Amedspor, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı kınarken, geçmişte yaşanan olaylara gönderme yapıldı.

Amedspor, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili kınama mesajı geldi. Hakem Halil Umut Meler'i yumruklayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı kınayan Amedspor, geçmişte yaşanan olayları hatırlattı.

ekran-goruntusu-2023-12-12-170926.png

"KINIYORUZ"

Amedspor'dan yapılan paylaşım şöyle:

"KINIYORUZ!

MKE Ankaragücü – Ç. Rizespor maçının ardından meydana gelen olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Öncelikle Halil Umut Meler ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor,  sporun birleştirici gücünü vurgulayarak yaşanan olayları kınıyoruz."

ekran-goruntusu-2023-12-12-170617.png

"FUTBOLUN GELDİĞİ NOKTA"

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ise yaptığı X paylaşımında kendi maçlarında yaşanan olayları hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Ankaragücü maçında yöneticilerimizi linç eden,Bursa maçını oynatan,İnegöl maçında amirlerin huzurunda ırkçı küfürler atılmasına izin veren,yıllardır taraftar yasağı uygulanan anlayıştır,futbolun geldiği nokta.Yaşanan olayları nefretle kınıyorum.Spor barış ve kardeşliktir"

ekran-goruntusu-2023-12-12-170620.png

"KRİMİNAL BİR KULÜP"

7 yıl önce Ankara’da Ankaragücü yöneticileri tartından darp edilen ve tribününde aşağı atılan Amedspor eski yöneticisi Av.Haldi Soran Mızrak'tan da açıklama geldi:

“O zaman beni öldüresiye darp eden yöneticiler, sadece 120 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Cezaların çoğu da lig sonunu denk geldiği için bir anlam ifade etmedi. Bu kişilerin, hatta bu kulübün spordan men edilmesi gerekiyordu. İlk defa yaptıkları bir şey değildi, Beşiktaş maçında da yaptılar. Maalesef kriminal bir kulüp ve yaptıkları hap yanlarına kar kalıyor”