Anadolu Efes galip

Anadolu Efes galip

Anadolu Efes, THY EuroLeague'in 16. haftasında evinde konuk ettiği Maccabi FOX'u 99-79 mağlup etti.

iki takımın da skor üretmekte zorlandığı maç başında Maccabi FOX, Wilbekin'in 7 sayı kaydettiği ilk 6 dakikada 13-8 üstünlük yakaladı. Toparlanan ve hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 7-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, 7. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi. Simon ile boyalı alanı etkili kullanan lacivert-beyazlılar, ilk çeyreği 23-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde Anadolu Efes, 3 sayı çizgisinin gerisinden skor üretirken, Maccabi FOX pota altında etkili oldu. Anadolu Efes, Beaubois'nın 15 sayı bulduğu ikinci periyodu 48-41 önde kapattı ve soyunma odasına üstün gitti.

Üçüncü periyoda etkili başlayan Anadolu Efes, Micic ile 3 sayı çizgisinin gerisinden ve pota altından peş peşe 11 sayı buldu ve 26. dakikada farkı 22'ye çıkardı. Lacivert-beyazlı takım, dış atışlardan 6 isabet bulduğu 3. çeyreği 80-58 üstün tamamladı ve final periyoduna büyük avantajla girdi. Son çeyrekte rahat bir oyun sergileyen ve skor avantajını koruyan Anadolu Efes, karşılaşmadan 99-79 galip ayrıldı.

Sinan Erdem’de oynanan maçı 20 sayılık farkla üstün kapatan Anadolu Efes’te, bir başka sevindirici gelişme de Fransız oyuncusu Adrien Moerman’ın 4 ay süren sakatlığının ardından parkelere dönmesi oldu.