Anadolu Efes'ten büyük zafer

Anadolu Efes'ten büyük zafer

THY Euroleague'in 17. haftasında Barcelona Lassa deplasmanına konuk olan Anadolu Efes rakibini 86-82 mağlup etti.

Barcelona'da oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi kazanan Anadolu Efes, bu sezonki 15. galibiyetini aldı. Aldığı 7 deplasman galibiyetiyle, bu alanda sezonun en iyi istatistiğine sahip olan lacivert beyazlılar, normal sezondaki zirve yarışını sürdürüyor.

Anadolu Efes Antrenörü Ergin Ataman, ikinci teknik faulünü alarak maçın bitimine 05:17 dakika kala diskalifiye oldu. Oyundan atılmasına ilişkin maçın ardından Fanatik'e konuşan Ataman, "Aslında ikinci yarıda üçüncü periyot da tamamen istediğimiz gibi kontrolümüz altında geçti ama son periyotta aşırı bir sertlik başladı özellikle oyun kurucularımıza karşı. Pota altında sürekli ikili sıkıştırmalar ve sert müdahaleler özellikle... Tabi oyuncularımızın da bu durumda mental olarak oyundan bir düşüşü oldu. Kuric'in de dış atışlarıyla bir anda maçın momentumunu kaybettik. Ben de üst üste iki tane teknik faul aldım ama almak zorundaydım. Yani bir şeyleri değiştirmek zorundaydım. Daha sonra da takım tekrardan geri adım atmadı" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 26 sayı 5 ribaund 5 asist ve 2 top çalma ile Anadolu Efes'ten Shane Larkin olurken, Chris Singleton 17 sayı 8 ribaund, Krunoslav Simon ise 10 sayı 8 ribaund 2 asistlik katkı sağladı. Barcelona Lassa'da ise Brandon Davies 20 sayı 1 ribaund, Malcolm Delaney 15 sayı 3 ribaund 4 asist, Nikola Mirotiv 14 sayı 9 ribaund 2 asist ile oynadı.