Anadolu Efes’in serisi bitti

Anadolu Efes’in serisi bitti

THY Euroleague’in 15. haftasında CSKA Moskova’yı konuk eden Anadolu Efes, rakibine 80-81 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Anadolu Efes, boyalı alanda etkili olurken, dış atışlardan 4 isabet bulan CSKA Moskova, bu bölümü 14-9 önde geçti. Hines ve Mike James ile skor üreten konuk takıma Anadolu Efes, Singleton ve Larkin'in 3 sayılık basketleriyle cevap verdi ve farkın açılmasını engelledi. Son hücumda bitime 1 saniye kala Doğuş Balbay'ın yarı sahadan kaydettiği 3 sayılık basket ile sonlanan ilk periyodu CSKA Moskova, 23-22 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte, Anadolu Efes elde ettiği 8-0'lık seriyle 14. dakikada 32-27'lik üstünlük yakaladı. İki takımın da dış atışlardan sayı bulduğu bölümde avantajını koruyan Anadolu Efes, soyunma odasına 47-43 önde gitti.

Üçüncü periyotta Hines ile pota altından etkili olan CSKA'ya Simon'un basketleriyle karşılık veren Anadolu Efes, çeyrekte son bölüme 57-52 üstün girdi. Yaptığı etkili savunma ile rakibinin sayı bulmasını engelledi ve final periyoduna 66-59 üstün girdi. Dördüncü çeyreğe etkili başlayan CSKA Moskova, 37. dakikada skor üstünlüğünü ele 2 sayılık farkla sağladı. Büyük bir heyecana sahne olan son bölümde konuk takım, James'in basketiyle bitime 17 saniye kala öne geçti. Son hücumda Anadolu Efes, Larkin'in atışından sonuç alamadı ve CSKA Moskova karşılaşmadan 81-80 galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte THY Euroleague’deki 8 maçlık galibiyet serisi son bulan Anadolu Efes, 4. mağlubiyetini almış oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunun Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman; ‘‘çok kötü bir koçluk performansı sergiledim, yenilginin sorumlusu benim’’ dedi.