“Anadolu’da başladık, İstanbul’da noktayı koymak istiyoruz”

“Anadolu’da başladık, İstanbul’da noktayı koymak istiyoruz”

İzlanda ve Andorra maçı öncesi basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Son düzlüğe geldik, son adımı da iyi atmak istiyoruz." dedi.

A Milli Futbol Takımı bugün İzlanda ve Andora maçlarının startını verdi. Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenman öncesi basın toplantısı düzenledi.
Güneş, "Yarışta ilk günden beri oldukça mesafe katettik. Son düzlüğe geldik, son adımı da iyi atmak istiyoruz. Anadolu'da başlayan bu yarışı, İstanbul'da bitirip Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Hedefimiz kalan 2 maçtan 6 puan almak ancak İzlanda karşısında alınacak beraberlik de EURO 2020 için yeterli olacak. Beş oyuncumuz Avrupa'dan geliyor. Ümit takımda olan Altay Bayındır'ı bizimle birlikte idmanda görmek istiyoruz. Perşembe günü birlikte, daha önce başardığımız, aldığımız iyi sonuçlarla Türkiye'yi mutlu ettiğimiz gibi yine mutlu etmek istiyoruz. Herkesin duasını bekliyoruz. Maçın sonunda mutlu olarak ayrılmak istiyoruz" dedi.
Güneş konuşmasına şöyle devam etti; "Kulüplerimizle ve oyuncularımızla birlikteyiz. Hem ülke içinden hem dışından aldığımız oyuncularla başarılı olmak istiyoruz. Umarım Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlarımız olur. Avrupa kupalarına direkt gitmek için herkesin sorumluluğu var. Kulüplerimizin Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar hepimizi üzüyor. Bazı takımlarımız UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Umarım Galatasaray, Brugge yener ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eder."
"Gruptaki tek mağlubiyetimizi İzlanda'dan aldık” diyerek konuşmasına devam edeb Güneş, “İzlanda, biz bunları yendik yine yeneriz düşüncesiyle gelecek. O yüzden sakin kalmamız gerek. İki maçta da hedefimize ulaşmak istiyoruz. Gittiğimizle ilgili varsayımla konuşmak doğru değil. Taraftardaki rahatlığın güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum ama oynamadan kazanılmıyor. Kendimize güveniyoruz, inanıyoruz ve maçı önemsiyoruz. Maç, bizim için son adım olacak. En küçük bir ihmale tahammül yok" ifadelerini kullandı.
Emre Belözoğlu’nun tedavisinin sürdüğünü de belirten Güneş, "Emre sakat olsa bile bizimle olacak. Emre bizim kaptanımız. Bize çok yardımcı olan bir kardeşimiz. Yaşı itibariyle her sakatlığa katlanarak hem kulübü hem de bizim için oynamaya gayret gösteriyor. Ne durumda olacağına bakacağız. Ne olursa olsun kamptan ayrılmayacak" diye konuştu.
“Üzülmeyin şimdilik bir yere gitmiyorum”
 “52 senedir bu işin içerisindeyim. Görev aldım, almadım Milli takım hep ulvi bir duyguyla sahiplendiğim bir takımdı. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Ben olmasam da, olanlara destek olacağız” diyen Güneş konuşmasını şöyle noktaladı; "2022 benim için final olacak ama İzlanda maçına da final diyorum. Benim için İzlanda maçı son değil. Üzülmeyin, gitmiyorum şimdilik. Yarının ne olacağını bilmiyoruz. Biz birlikteyiz hepsi arkadaşlarımız, öğrencilerimiz. Tartışmayı daha seviyeli yaptığımız sürece ülke futbolu kazanacaktır. Hep beraber önce İzlanda maçını kazanalım sonra her şeyi konuşuruz. İzlanda fizik gücünün yanında daha çok duran toplarda etkili olan bir takım, biz de üç kez duran toptan gol yedik. Önlem alacağız."